Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Υπερκάλυψη κατά 7 φορές (update 4)

Πάνω από επτά φορές υπερκαλύπτεται η διάθεση του 10,7% των μετοχών του ΟΤΕ εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, ενώ η τιμή στο βιβλίο προσφορών διαμορφώνεται κοντά στο ανώτατο σημείο, δηλαδή στα 21,4 ευρώ. Εντός της ημέρας αναμένεται η μεταβίβαση των μετοχών. Πάνω απο 1,1 δισ. ευρώ, εισπράττει το Δημόσιο, ενώ το ποσοστό του κατήλθε στο 28%.

OTE: Υπερκάλυψη κατά 7 φορές (update 4)
Πάνω από επτά φορές υπερκαλύπτεται η διάθεση του 10,7% των μετοχών του ΟΤΕ εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, ενώ η τιμή στο βιβλίο προσφορών διαμορφώνεται κοντά στο ανώτατο σημείο, δηλαδή στα 21,4 ευρώ.

Η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στα 22,10 ευρώ με άνοδο 3,27%.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για ποσοστό έως και 10,7% των μετοχών του Οργανισμού, δηλαδή 52.446.092 μετοχές.

Πάνω απο 1,1 δισ. ευρώ εισπράττει το Δημόσιο με το ποσοστό του στον ΟΤΕ να κατέρχεται στο 28%.

Global Coordinators ήταν οι UBS, Credit Suisse και Eurobank, ενώ ευρύ ήταν και το σχήμα συμμετοχής ελληνικών τραπεζών που περιλαμβάνει την Εθνική, την Πειραιώς, την Alpha Finance και την IBG.

Το εύρος τιμών σύμφωνα με πληροφορίες διαμορφώθηκε σε 20,8-21,4 ευρώ, ενω μέσα σε μικρό διάστημα το placement υπερκαλύφθηκε με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι τα πακέτα θα γίνουν μέσα στην ημέρα.

Oι προκαταρκτικές διαδικασίες είχαν ήδη ξεκινήσει νωρίς χθες το βράδυ στο εξωτερικό, όταν η αποκάλυψη της είδησης από το euro2day άρχισε να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Σημειωτέον ότι ήδη από χθες το πρωί υπήρχαν πληροφορίες ότι ”επίκειται placement” μετοχών του ΟΤΕ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς παράγοντες εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση ήθελε αφενός να αιφνιδιάσει, κι αφετέρου να τελειώσει με το θέμα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Κι αυτό καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει ή ανακοινωθεί αντλήσεις κεφαλαίων που ξεπερνούν τα 7,3 δισ. ευρώ, σε εταιρίες ελληνικού ενδιαφέροντος, ενώ και στις αγορές το τελευταίο διάστημα επικρατεί νευρικότητα.

---Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ (”ΟΤΕ”) πληροφορήθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε σήμερα ένα επιπλέον βήμα στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης μέσω της προγραμματιζόμενης πώλησης κοινών μετοχών του ΟΤΕ μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών σε Έλληνες και διεθνείς ειδικούς επενδυτές μέσω ειδικής τοποθέτησης.

Το μέγεθος της διάθεσης είναι έως και 52.446.092 κοινές μετοχές, ήτοι έως και 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Όλες οι μετοχές που θα διατεθούν είναι υφιστάμενες μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v