Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανάκης: Αύξηση τζίρου το πρώτο τρίμηνο

Πώς βλέπει τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης. Η αναζήτηση νέων συνεργασιών, το μέρισμα του 0,1 ευρώ που θα διανεμηθεί και η ισχυρή ρευστότητα της εταιρείας.

Κανάκης: Αύξηση τζίρου το πρώτο τρίμηνο

Ανοδικά ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς για την Στ. Κανάκης (δραστηριοποιείται στο εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας) και στόχος της διοίκησης για το 2015 είναι η διατήρηση της περυσινής οικονομικής επίδοσης, αν όχι και η αύξησή της.

Ο κ. Στέλιος Κανάκης (φωτο) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας, σημείωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ότι το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με μονοψήφιο ποσοστό ανόδου σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών και συμπλήρωσε πως το πρώτο ζητούμενο για φέτος είναι να διατηρηθεί και φέτος η αντίστοιχη περυσινή επίδοση.

«Μέχρι τώρα διαπιστώνουμε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις εξ' αιτίας του γενικότερου κλίματος οικονομικής αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να επεκταθούμε περαιτέρω στο εξωτερικό και κοιτάμε να διευρύνουμε την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων μας μέσα από τη σύναψη νέων συνεργασιών. Ήδη φέτος εκμεταλλευόμαστε το γεγονός των νέων κωδικών που είχαμε εισάγει από πέρυσι», συμπλήρωσε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- η διανομή μερίσματος 0,1 ευρώ ανά μετοχή (0,09 ευρώ μετά την αφαίρεση του παρακρατούμενου φόρου) και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσα από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από το 0,48 στο 0,80 ευρώ.

Στις 31/12/2014 η εισηγμένη διέθετε σημαντικά διαθέσιμα (4,6 εκατ. ευρώ) και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είτε μακροπρόθεσμο, είτε βραχυπρόθεσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v