Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aμεσα ξεκινάει placement στον ΟΤΕ (update 4)

Ηδη έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές διαδικασίες για placement μετοχών του ΟΤΕ στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του euro2day που πρώτο μετέδωσε την είδηση, global coordinators είναι UBS,Credit Suisse και EFG-Eurobank. Ποιοι άλλοι μετέχουν

Aμεσα ξεκινάει  placement στον ΟΤΕ (update 4)
Ηδη έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές διαδικασίες για placement μετοχών του ΟΤΕ στο εξωτερικό, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα, αναφέρουν πληροφορίες απο πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ενώ δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Το μόνο σχόλιο κύκλων του Υπουργείου Οικονομίας, όταν ερωτώνται άν τρέχει η διαδικασία, είναι ”η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις”.

Προς στιγμήν λοιπόν οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν διασταυρωθεί επίσημα, ωστόσο ήδη υπάρχουν διαρροές ότι το placement το οποίο θα αφορά ποσοστό της τάξεως του 5% - 10%, το έχουν αναλάβει εξ αρχής ως global coordinators η UBS, η Credit Suisse και η η EFG Eurobank, ενώ συμμετέχουν επίσης η Deutsche Bank και η Merrill Lynch.

Η φημολογία για placement στον ΟΤΕ, ξεκίνησε από χθες το πρωί με παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς, να διαρρέουν ότι θα γίνει placement ”έως το τέλος της εβδομάδας”, καθώς ήδη μέσω των αυξήσεων κεφαλαίου που έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν θα αντληθεί πολύ μεγάλη ρευστότητα σε ελληνικού ενδιαφέροντος εταιρίες.

Πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο εξέλιξης των διαδικασιών αυτών, εκτιμούν ότι η πρώιμη διαρροή των ανωτέρω πληροφοριών, ενδέχεται να επισπεύσει την όλη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v