Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ξεκινά η μετεγκατάσταση στη Λ. Αθηνών

Την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η σταδιακή εγκατάσταση των υπηρεσιών του Ομίλου ΕΧΑΕ, στο νέο ιδιόκτητο κτίριο της, στη συμβολή της Λεωφ. Αθηνών με την οδό Πιπινέλη.

ΕΧΑΕ: Ξεκινά η μετεγκατάσταση στη Λ. Αθηνών
Την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η σταδιακή εγκατάσταση των υπηρεσιών του Ομίλου ΕΧΑΕ, στο νέο ιδιόκτητο κτίριο της, στη συμβολή της Λεωφ. Αθηνών με την οδό Πιπινέλη.

Κατά τα προσεχή δύο Σαββατοκύριακα έχουν προγραμματιστεί οι μετεγκαταστάσεις όλων των υπαλλήλων του Ομίλου, στα νέα κτίρια.

Μάλιστα, ο παραπάνω δρόμος θα μετονομαστεί σε οδό Χρηματιστηρίου , σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Αθηναίων.

Οι υπόγειοι χώροι έχουν συνολική επιφάνεια 7.491,48 τ.μ. και επιφάνεια 1.872,84 τ.μ. ανά. Στα Β’, Γ’ και Δ’ υπόγεια βρίσκονται οι θέσεις στάθμευσης, και οι βοηθητικοί χώροι του συστήματος πυρόσβεσης και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου.

Οι υπέργειοι χώροι έχουν συνολική επιφάνεια 5.796,98 τ.μ., από τα οποία το ισόγειο καταλαμβάνει 1.020,88 τ.μ. και οι πέντε υπερκείμενοι όροφοι 955,22 τ.μ. ο καθένας. Χαρακτηριστικό στοιχείο του εσωτερικού του κτηρίου αποτελεί το κεντρικό τμήμα του, γενικών διατάσεων 6,00μ. x (7,85 +9,60) μ., το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά μεγάλου φωταγωγού, δηλαδή κενού χώρου οπτικής επικοινωνίας όλων των επιπέδων ο οποίος συγχρόνως εξασφαλίζει τον φωτισμό και αερισμό των χώρων γύρω από αυτόν.

Η κατακόρυφη στήλη του κενού αυτού καταλήγει στον μεγάλο χώρο εισόδου – υποδοχής στο ισόγειο. Στη στάθμη του δώματος το κενό αυτό καλύπτεται με ελαφριά διαφώτιστη κατασκευή ημικυκλικής διατομής η οποία εξέχει του κυρίως όγκου του κτηρίου κατά 3,00μ. περίπου.

Το ισόγειο του κτηρίου περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής και δέκα γραφειακούς χώρους, τους διαδρόμους πρόσβασης προς αυτούς, το κυλικείο του κτηρίου, δύο πυρήνες κατακόρυφης επικοινωνίας (αποτελούνται από ένα κλιμακοστάσιο και δύο ανελκυστήρες ο καθένας) και χώρους υγιεινής.

Περιμετρικά του ισογείου υπάρχει πλακόστρωτος χώρος με τοπικές διαπλατύνσεις ανάλογα με την χρήση (θέση κυλικείου, πρόσβαση κεντρικής εισόδου κ.λ.π.).

Οι όψεις του κτηρίου χαρακτηρίζονται από κατακόρυφα στοιχεία (με μεταλλική επένδυση) κυκλικής διατομής τα οποία εκτείνονται καθ’ όλο το ύψος του κτηρίου τοποθετημένα περιμετρικά της κάτοψης ανά δύο μέτρα περίπου (αξονική μέτρηση). Μεταλλικά κιγκλιδώματα, διακοσμητικά μεταλλικά πλαίσια, και απορροφητικά κρύσταλλα ολοκληρώνουν την διάρθρωση των όψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v