Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Δεσμεύσεις για κάλυψη άνω των 4 δισ. ευρώ

Δεσμεύσεις για καταβολή περισσότερων από 4 δισ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου κατά 5,2 δισ. ευρώ έχει λάβει η Marfin Investment Group, σύμφωνα με την έγκυρη διεθνή χρηματοοικονομική επιθεώρηση Financial News. Η εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε περισσότερες από 30 εξαγορές μεταξύ των οποίων 3 deals τιμήματος περί το 1 δισ. ευρώ έκαστο.

MIG: Δεσμεύσεις για κάλυψη άνω των 4 δισ. ευρώ
Δεσμεύσεις για καταβολή περισσότερων από 4 δισ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου κατά 5,2 δισ. ευρώ έχει ήδη λάβει η Marfin Investment Group, σύμφωνα με την εξειδικευμένη διεθνή χρηματοοικονομική επιθεώρηση Financial News.

Η MIG σχεδιάζει να αντλήσει τα κεφάλαια μέσω έκδοσης δικαιωμάτων ενώ τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν με ιδιωτικό placement που θα πραγματοποιηθεί από τις Deutsche Bank και Merrill Lynch, αναφέρει το σχετικό θέμα.

Επισημαίνεται ότι στην αύξηση θα συμμετέχει και η Dubai Financial με 500 εκατ. ευρώ σύμφωνα με επίσημες πηγές, ενώ κάποιοι φέρουν τη συμμετοχή της στο 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την Financial News, η MIG έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις από πολλούς θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι προσελκύονται τόσο από το ιστορικό του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Διονύση Μαλαματίνα, όσο και από τους τομείς στους οποίους επικεντρώνεται το fund.

Ο κ. Μαλαματίνας έχει διατελέσει συνεργάτης του ομίλου εξαγορών MidOcean Partners, μέλος στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών private equity EQT και General Atlantic Partners, ενώ έχει υπάρξει και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Burger King.

Η MIG στοχεύει σε καθαρή εσωτερική απόδοση της τάξεως του 25% μετά από προμήθειες και άλλα κόστη (internal rate of return), σύμφωνα με πηγές της Financial News.

Ο κ. Μαλαματίνας, προσθέτει, τόνισε σε τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε περισσότερες από 30 εξαγορές, μεταξύ των οποίων τρία deals τιμήματος περίπου στο 1 δισ. ευρώ., 10 εξαγορές ”μεσαίας κλίμακας” με τίμημα περί τα 500 εκατ. ευρώ και 20 deals αξίας υψηλότερης των 50 εκατ. ευρώ.

Η MIG σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορές τύπου private equity στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στοχεύοντας ειδικότερα τις αγορές της Αλβανίας, της Κύπρου, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας και τους κλάδους της υγείας, της ψυχαγωγίας, των ξενοδοχείων, της ενέργειας, των εταιριών κοινής ωφέλειας και του real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v