Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Finansbank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη το Q1

Ενα ακόμη τρίμηνο ισχυρών κερδών εμφάνισε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Αύξηση δανείων και χορηγήσεων στους πρώτους 3 μήνες. Πάνω και ο δείκτης NPLs. Στο 12,5% ο δείκτης Tier I της τράπεζας.

Finansbank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη το Q1

Στα 283 εκατ. λίρες Τουρκίας (93,4 εκατ. ευρώ) ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Finansbank, έναντι 129 εκατ. λιρών (42,5 εκατ. ευρώ) στο Q1 του 2014, όπως ανακοίνωσε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη χώρα. 

Σε τριμηνιαία βάση, τα κέρδη εμφανίζονται χαμηλότερα κατά 2%, καθώς τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από την υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος έναντι δολαρίου και ευρώ. 

Η τράπεζα εμφάνισε πτώση 3% το Q1 στα καθαρά έσοδα από τόκους, με το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο να υποχωρεί κατά 30 μονάδες βάσης στο τρίμηνο, στο 5,6%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων ενισχύθηκε κατά 30 μονάδες βάσης στο τρίμηνο, στο 5,5%, με την κάλυψη να διαμορφώνεται στο 77%.

Η σχέση δανείων - καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 119%, ελαφρά αυξημένη εν συγκρίσει με το προηγούμενο τρίμηνο, με τα καθαρά δάνεια να εμφανίζουν άνοδο 4% και τις καταθέσεις άνοδο 3%.

Ο δείκτης Tier I της τράπεζας ανήλθε στο 12,5% στα τέλη του Q1.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v