Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στο Δημόσιο επιστρέφουν τα κοιτάσματα

Οριστικά στο ελληνικό δημόσιο επιστρέφουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στην τροπολογία δεν προβλέπεται κανενός είδους αποζημίωση για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

ΕΛΠΕ: Στο Δημόσιο επιστρέφουν τα κοιτάσματα
Οριστικά στο ελληνικό δημόσιο επιστρέφουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο.



Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, τα δικαιώματα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που το 1999 είχαν μεταβιβαστεί στα Ελληνικά Πετρέλαια κατά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο θα ελέγχονται πλέον από το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα από τη Γενική Πετρελαϊκή Διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ρύθμιση έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της διοίκησης, καθώς δεν προβλέπει καμία αποζημίωση για τα ΕΛΠΕ, τα οποία είχαν καταγράψει στο ενημερωτικό τους τα δικαιώματα αυτά ως περιουσιακά στοιχεία.

”Ουδέν σχόλιον”, αναφέρουν για την εξέλιξη στελέχη του ομίλου.



Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ το προηγούμενο διάστημα ανέμεναν μία ρύθμιση που θα περιλάμβανε και κάποιας μορφής αποζημίωση για τον όμιλο, είτε χρηματική είτε την παραχώρηση κάποιων συγκεκριμένων κοιτασμάτων. Από πλευράς της διοίκησης δήλωναν ότι θα κινηθούν ώστε να στηρίξουν ”το συμφέρον των μετόχων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v