Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Πρόθεση πωλήσεων μετοχών από MPB

Με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στην υπό εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μας επιθυμούμε να συστήσουμε στο επενδυτικό κοινό να μελετήσει προσεκτικά το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Marfin Financial Group. Πήρε άδεια πώλησης μετοχών της MIG η MPB. Mπορεί να πουλήσει και μετοχές και δικαιώματα.

MIG: Πρόθεση πωλήσεων μετοχών από MPB
Σύσταση στους επενδυτές να διαβάσουν με προσοχή το ενημερωτικό δελτίο έκανε σήμερα η διοίκηση της MIG, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει ότι η Marfin Popular Bank προτίθεται να προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών ή και δικαιωμάτων, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν κερδοσκοπικές πιέσεις που δημιουργεί η ανυπαρξία προσφοράς, λόγω του πολύ μεγάλου ποσοστού που προς το παρόν διαθέτει η τράπεζα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών της η MPB έλαβε σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

”Με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στην υπό εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μας επιθυμούμε να συστήσουμε στο επενδυτικό κοινό να μελετήσει προσεκτικά το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο και να λάβει υπόψη του όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, περιλαμβανομένων των οικονομικών στοιχείων, των σημερινών δραστηριοτήτων και των προοπτικών της εταιρίας, προκειμένου να σχηματίσει σαφή και τεκμηριωμένη άποψη προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική επιλογή”.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας, με την προϋπόθεση ότι η παρούσα αύξηση ύψους 5,19 δισ. ευρώ θα καλυφθεί πλήρως, θα διαμορφωθούν σε 5,33 δισ. ευρώ.

H Marfin Popular Bank, βασικός μέτοχος της εταιρίας, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες της αγοράς, ενημέρωσε την εταιρία ότι προτίθεται να προβεί σε διάθεση δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή και υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v