Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στα όρια του 5% το Hedge Fund Centaurus

Ποσοστό πέριξ του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank ελέγχει, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, το γαλλικό Hedge Fund Centaurus. Ο έλεγχος του ποσοστού αυτού αποκτήθηκε μετά από σειρά αγορών-και του τελευταίου διαστήματος. ”Πρόκειται για πολύ σημαντικό επενδυτή”, σχολίασαν πηγές προσκείμενες στην ελληνική τράπεζα.

Alpha: Στα όρια του 5% το Hedge Fund Centaurus
του Χρήστου Κίτσιου

Ποσοστό που κινείται πλέον στα όρια του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, ελέγχει, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, το γαλλικό Hedge Fund Centaurus, ενώ πηγές προσκείμενες στην ελληνική τράπεζα ανέφεραν ότι ”πρόκειται για πολύ σημαντικό επενδυτή” στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό που έχει αγοράσει το fund στο όνομα του κινείται ”περίξ του 3%” ενω το υπόλοιπο είναι μέσω διαμεσολαβητών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που δεν είναι βεβαίως διασταυρωμένες ως προς αυτό το σημείο, το ποσοστό αυτό δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω άμεσα, με αποτέλεσμα την επίσημη αναγγελία της θέσης στην Alpha.

Ωστόσο, ως πιθανό εμπόδιο σε μια τέτοια κίνηση παρουσιάζεται σύμφωνα με ορισμένους γνώστες της αγοράς, το ενδεχόμενο να απαιτείται έγκριση απο την Τράπεζα της Ελλάδος, για να αποκτηθεί ποσοστό άνω του 5%.

Το συγκεκριμένο Fund δημιουργήθηκε το 2000 από ομάδα στελεχών που προήλθαν από την BNP Paribas. Eπενδύει κυρίως σε ευρωπαϊκές εταιρίες που υφίστανται σημαντικές αλλαγές ή που θεωρούνται υποτιμημένες και ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων event driven Ηedge Funds.

Το 2005 το Centaurus Hedge Fund βραβεύτηκε με το ”Hedge Funds Review European Performance”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v