Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα προβλήματα της Ακρινής στην ατζέντα της ΔΕΗ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος συναντήθηκαν, με αντιπροσωπεία των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου του Νομού Κοζάνης και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή.

Τα προβλήματα της Ακρινής στην ατζέντα της ΔΕΗ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος και ανώτατα στελέχη της εταιρίας, συναντήθηκαν, ύστερα από πρωτοβουλία του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή, με αντιπροσωπεία των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου του Νομού Κοζάνης και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης και οι βουλευτές της ΝΔ του Νομού Κοζάνης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης.

Η αντιπροσωπεία των κατοίκων εξέθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και στον κ. Αθανασόπουλο προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα των πολιτών από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, και το αίτημά τους για τη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακρινής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ μελετά το συνολικό ζήτημα των δραστηριοτήτων της στο Νομό Κοζάνης και δεσμεύτηκε ότι, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, η εταιρία θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις οριστικές της θέσεις για μια σειρά από ζητήματα που έχουν θέσει οι φορείς του Νομού, με έγνοια για τους ανθρώπους της περιοχής, το περιβάλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές της επιχείρησης.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι, το σύνολο των θεμάτων εφ’ εξής θα αντιμετωπίζεται σε θεσμικό επίπεδο και ορίστηκε η ομάδα εργασίας, που αποτελείται από τις παραγωγικές δυνάμεις του Νομού, υπό το συντονισμό του Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακή, και σε συνεννόηση με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Λεούδη, και στελέχη της ΔΕΗ, στο διάστημα που ακολουθεί, να εξετάσει όλα τα ζητήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε η ΔΕΗ να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο μεγάλο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρώτα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας και σε συνεργασία με τις πολιτικές, παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v