Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φλερτ» Γ. Χήτου με Green Cola

Το ενδιαφέρον του Γιάννη Χήτου (Fix) και ελληνικού fund το οποίο έχει επενδύσει μεταξύ των άλλων σε εταιρεία ζυθοποιίας έχει προσελκύσει, σύμφωνα με πληροφορίες η Green Cola Company που παράγει το ομώνυμο αναψυκτικό.

«Φλερτ» Γ. Χήτου με Green Cola

Εξήντα χρόνια μετά την είσοδο της οικογένειάς του στην παραγωγή αεριούχων ποτών και είκοσι μετά την παραγωγή των αναψυκτικών Ερμής, ο Γιάννης Χήτος (Fix) φλερτάρει με την ιδέα να επιστρέψει στις επιχειρηματικές ρίζες της οικογένειά του.

Δηλαδή να δοκιμάσει την τύχη του και στην αγορά των αναψυκτικών. Το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν το έκρυψε ποτέ. Αντιθέτως μετά το προ εξαμήνου deal της εταιρείας του (Ολυμπιακή Ζυθοποιία) με την Μύθος Ζυθοποιία, το είχε δηλώσει ανοικτά.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από τις εμπλεκόμενες πλευρές, ο Γιάννης Χήτος ενδιαφέρεται να αποκτήσει μειοψηφική θέση στην Green Cola Company (GCC) ο τζίρος της οποίας "τρέχει" με ρυθμό αύξησης +50% ετησίως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Χήτος δεν είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για την GCC, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών μεταξύ των οποίων και ελληνικού fund το οποίο έχει επενδύσει μεταξύ των άλλων και σε εταιρεία ζυθοποιίας.

Η βιομηχανία αναψυκτικών από την Ορεστιάδα, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα σύμφωνα με την Endeavor στο δίκτυο της οποίας έχει ενταχθεί, μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια έχει κατακτήσει μερίδιο 5% στο σύνολο της εγχώριας αγοράς αναψυκτικών, με το βαρύ πυροβολικό της να είναι τα ομώνυμα αναψυκτικά τύπου cola.

Εκτός από το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα, μέσω της συμφωνίας που σύναψε τον περασμένο Αύγουστο με την ΕΑΣΑ ΡΕΑ, τα προϊόντα της Green Cola, ΜΠΛΕ, GR8 κ.α. παράγονται και στο εργοστάσιο Εσπερίδες της Ε.Α.Σ. Αργολίδας, καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση. Μέσω αυτής της συγκεκριμένης συμφωνίας, η GCC διπλασιάζει την παραγωγική της δυναμικότητα προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά αλλά και τις εξαγωγές της.

Επίσης η GCC, εκ των ιδρυτών της οποίας είναι ο κ. Περικλής Βενιέρης επί μακρόν υψηλόβαθμό στέλεχος της Coca Cola 3E, "κτίζει" και παραγωγική θέση με τη μέθοδο του franchise σε τουλάχιστον 7 χώρες.

Μεταξύ αυτών η Κύπρος (σ.σ. έχει υπογράψει συμφωνία με την Κυπριακή ΚΕΑΝ), η Σαουδική Αραβία και η Σερβία. Η επέκταση στο εξωτερικό βασίζεται στην ίδια συνταγή που ακολουθούν οι πολυεθνικοί παίκτες του κλάδου εδώ και δεκαετίες.

Επί της ουσίας παραχωρεί τα δικαιώματα χρήσης των brands της και θα προμηθεύει τους συνεργάτες της με την πρώτη ύλη οι οποίοι με τη σειρά τους θα το παράγουν και θα το διαθέτουν στις τοπικές αγορές. Επίσης η εταιρεία, το flagship προϊόν της οποίας η Green Cola, εξάγει τα προϊόντα της σε Ισραήλ, Κύπρο, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Αυστραλία.

Στο Βέλγιο η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία με εταιρεία διανομών ενώ βρίσκεται σε επαφές για την είσοδό της στις αγορές της Γερμανίας και της Αμερικής.

Η παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη της GCC έχει συνοδευθεί το τελευταίο διάστημα και με ενίσχυση του στελεχιακού της δυναμικού. Μεταξύ των στελεχών που έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της είναι και ο κ. Λεωνίδας Κολιούλης ο οποίος έχει εργαστεί μεταξύ των άλλων στην Coca Cola 3E, στον όμιλο ΤΙΤΑΝ και στην ΠΓ Νίκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v