Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στόχος το 20-25% της αγοράς ΑΠΕ

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναπτύσσεται δυναμικά στον κλάδο των αιολικών πάρκων (Α/Π), μέσω ιδίων έργων και συμμαχιών με μεγάλους οίκους της Ελλάδος και του εξωτερικού, με στόχο την κατάκτηση του 20-25% της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ. Τα έργα της εταιρίας.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στόχος το 20-25% της αγοράς ΑΠΕ
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναπτύσσεται δυναμικά στον κλάδο των αιολικών πάρκων (Α/Π), μέσω ιδίων έργων και συμμαχιών με μεγάλους οίκους της Ελλάδος και του εξωτερικού, με στόχο την κατάκτηση του 20-25% της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πέραν των 41 MW εγκατεστημένης ισχύος σε αιολικά πάρκα, φέτος μπαίνει σε λειτουργία το Α/Π Ξηρολίμνης Κρήτης με 3 ΜW και άλλα 45 MW είναι υπό κατασκευή.

Επίσης, έχει αρχίσει στην Βοιωτία η κατασκευή 38 MW της πρώτης φάσης της συνεργασίας με την EDF Energies Nouvelles, η οποία περιλαμβάνει προς το παρόν συνολικά 122 MW.

Εξάλλου, η Ημέρα του Ανέμου είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη ΔΕΗ που υποστηρίζει αυτή την ευρωπαϊκή γιορτή μέσω της θυγατρικής της, ΔΕΗ Ανανεώσιμες συμβάλλοντας στην προσπάθεια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήδη από το 1983, όταν εγκατέστησε στη Μύκονο το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, η ΔΕΗ πίστεψε στις δυνατότητες της αιολικής ενέργειας.

Η αιολική ενέργεια σήμερα καλύπτει το 3,3% του συνόλου της ευρωπαϊκής κατανάλωσης, γεγονός που καθιστά την Ευρώπη πρώτη ήπειρο παγκοσμίως σε εγκατεστημένη ισχύ, με ποσοστό διπλάσιο από την δεύτερη στην κατάταξη Ασία.

Τεχνολογικά ώριμη, οικονομικά ανταγωνιστική και παράλληλα φιλική προς το περιβάλλον, η αιολική ενέργεια εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια, περιορισμό των εισαγωγών ενέργειας, μείωση του κόστους καυσίμων, ελαχιστοποίηση του ρίσκου εξάρτησης από την τιμή του πετρελαίου, εξοικονόμηση φυσικών πόρων, περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και περιορισμό των αποβλήτων.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ελκυστικό συνδυασμό προτερημάτων για μια ενεργειακή επιλογή που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με την συνεισφορά στην Ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v