Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σώμα ελεγκτών έστειλε στην ΕΥΑΘ ο Γ. Σουφλιάς

Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ παρεμβαίνει στην ΕΥΑΘ για τον έλεγχο όλων των δημόσιων έργων ύδρευσης!!!

Σώμα ελεγκτών έστειλε στην ΕΥΑΘ ο Γ. Σουφλιάς
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ παρεμβαίνει στην ΕΥΑΘ για τον έλεγχο όλων των δημόσιων έργων ύδρευσης!!!

Μετά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με απόφαση του υπουργού κ. Γ. Σουφλιά το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, ένα σώμα πολύ αυστηρότερο και από το ΣΔΟΕ, θα κάνει ”φύλλο και φτερό” τις καταγγελίες που έχει στα χέρια του από την Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΜΔΥΔΑΣ/Κ.Μ.) και τους εργαζομένους της εταιρίας.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το euro2day, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2007, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θ. Ξανθόπουλος ενημερώνει τόσο τα δύο σωματεία εργαζομένων στην ΕΥΑΘ όσο και την ΕΜΔΥΔΑΣ για την έναρξη του ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων ”σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν.1418/84 και την κατ’ εξουσιοδότησή του εκδοθείσα Δ2α/01/71/Φ.Ν. 94/9.6.86 απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ”.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή για τα έργα και τις ημέρες του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ κ. Γ. Σκόδρα, τον οποίο, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του euro2day, ”παραίτησε” από το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς.

Ο κ. Σκόδρας μάλιστα έχει αποστείλει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ επιστολή παραίτησης, η οποία τελεί υπό την έγκριση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εγνατίας Οδού, που θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη αυτού του μήνα.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο euro2day ότι ο κ. Σουφλιάς φέρεται σφόδρα ενοχλημένος για την ”πολιτεία” του κ. Σκόδρα, δεδομένης και της στενής σχέσης που έχει με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ κ. Στ. Καραμανλή, ο οποίος έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, προχωρώντας στην υποβολή παραίτησης.

Η παραίτηση του κ. Καραμανλή δεν έγινε αποδεκτή από τον εποπτεύοντα υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Γ. Καλαντζή, αλλά είναι γεγονός ότι ο πρώτος δεν παρευρίσκεται πλέον σε κανένα Δ.Σ. της ΕΥΑΘ, στα οποία προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του euro2day, ο πρώτος έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιείται με δυσκολία, καθώς η εταιρία παρουσιάζει συνεχώς προσκόμματα στη διάθεση των απαραίτητων στοιχείων.

Τώρα εισέρχεται στην εταιρία και το ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει στην αρμοδιότητά του την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΥΑΘ.

Ωστόσο, οι καταγγελίες που κατατέθηκαν τόσο από την ΕΜΔΥΔΑΣ όσο και από τους εργαζομένους της εταιρίας κρίθηκαν προφανώς αξιόπιστες και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε ο έλεγχος από το αυστηρότατο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v