Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΘΗΝΑ: Αναμένει τη Δημόσια Πρόταση της ΑΒΑΞ

Σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της ΑΘΗΝΑ, υποχρεούται πλέον να προχωρήσει η J&P-ΑΒΑΞ, μετά και τις αγορές μετοχών στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες (έως και τις 14/6/07) συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,12%. Οι διοικήσεις των δύο εταιριών βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή μετόχων και στελεχών της ΑΘΗΝΑ σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της J&P-ΑΒΑΞ.

ΑΘΗΝΑ: Αναμένει τη Δημόσια Πρόταση της ΑΒΑΞ
Σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της ΑΘΗΝΑ, υποχρεούται πλέον να προχωρήσει η J&P-ΑΒΑΞ, μετά και τις αγορές μετοχών στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες (έως και τις 14/6/07) συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,12%.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ΑΘΗΝΑ ανακοινώνει ότι από την 11/6/2007 έως την 14/06/2007 η J&P-ΑΒΑΞ προέβη στην αγορά 25.173.182 μετοχών της ΑΘΗΝΑ από μετόχους και στελέχη αυτής έναντι τιμήματος ευρώ 1,67/μετοχή και συνολικού τιμήματος 42.039.213,94 ευρώ σε μετρητά αποκτώντας έτσι ποσοστό 51,12% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η προσφερθείσα αξία ανά μετοχή είναι κατά 10,8% υψηλότερη από τη μέση σταθμισμένη κατ’ όγκο συναλλαγών αξία ανά μετοχή, των τελευταίων 6 μηνών.

Λόγω της ανωτέρω συναλλαγής, η J&P-ΑΒΑΞ υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (N.3461/2006) να προβεί εντός της νόμιμης προθεσμίας σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της ΑΘΗΝΑ.

Η συναλλαγή αποτελεί στρατηγικής σημασίας εξέλιξη για την J&P-ΑΒΑΞ και την ΑΘΗΝΑ, στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η J&P-ΑΒΑΞ ενισχύει ουσιαστικά την παρουσία της σε λιμενικά, περιβαλλοντολογικά και ενεργειακά έργα, όπου η ΑΘΗΝΑ έχει μακροχρόνια παρουσία και εμπειρία, ενδυναμώνει το χαρτοφυλάκιό της σε έργα παραχώρησης που αποτελούν ουσιαστική προτεραιότητα για την J&P-ΑΒΑΞ, ενώ ισχυροποιεί και την παρουσία της J&P-ΑΒΑΞ στο εξωτερικό με τα έργα της ΑΘΗΝΑ στη Ρουμανία και στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, η J&P-ΑΒΑΞ αποκτά άμεση πρόσβαση στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της ΑΘΗΝΑ ενώ η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει συνέργιες στην εκμετάλλευση των παγίων περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιριών, στο πλαίσιο του ανεκτέλεστου υπολοίπου τους ύψους περίπου 2,9 δισ. ευρώ.

Για την ΑΘΗΝΑ, η οποία θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της, η προσχώρηση στον Όμιλο της J&P-ΑΒΑΞ, ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο, σε μία περίοδο σημαντικών νέων έργων και βελτιώνει την διεκδίκηση νέων έργων στους τομείς της εξειδίκευσής της.

Πέρα από τη συμμετοχή της J&P-ΑΒΑΞ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΘΗΝΑ, οι διοικήσεις των δύο εταιριών βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή μετόχων και στελεχών της ΑΘΗΝΑ σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της J&P-ΑΒΑΞ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων της επί των δικαιωμάτων προτίμησής τους. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής θα ανέρχεται σε 5% - 7% περίπου επί του κεφαλαίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v