Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Δύο ”μέτωπα” καθυστερούν το placement

Οι επιπτώσεις σε δύο ”μέτωπα” φαίνεται ότι καθυστερούν τη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση επιπλέον ποσοστού μετοχών του ΟΤΕ από το υπουργείο Οικονομίας, πρώτον γιατί συνειδητοποίησαν ότι το νέο placement αφαιρεί άπαξ και δια παντός τη δυνατότητα εξεύρευσης στρατηγικού επενδυτή και δεύτερον, γιατί φοβούνται την αντίδραση υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών.

ΟΤΕ: Δύο ”μέτωπα” καθυστερούν το placement
Οι επιπτώσεις σε δύο ”μέτωπα” φαίνεται ότι καθυστερούν τη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση επιπλέον ποσοστού μετοχών του ΟΤΕ από το υπουργείο Οικονομίας:

Πρώτον, γιατί συνειδητοποίησαν ότι το νέο placement αφαιρεί άπαξ και δια παντός τη δυνατότητα εξεύρευσης στρατηγικού επενδυτή για τον οργανισμό. Το δημόσιο, που σήμερα ελέγχει περί το 38%, δεν θα διαθέτει πλέον ικανό ποσοστό προς πώληση.

Δεύτερον, γιατί φοβούνται την αντίδραση υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, και κυρίως του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο οποίος προ μηνών δήλωσε ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρήσει και ικανοποιητικό ποσοστό στον ΟΤΕ και ουσιαστικό έλεγχο της διοίκησης, έστω σε συνεργασία με στρατηγικό εταίρο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αναπτυχθεί ολόκληρη φιλολογία μετά από δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, με επίκληση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, και εκατέρωθεν ανακοινώσεις από τους κ.κ. Αλογοσκούφη και Σουφλιά.

Στο υπουργείο δε φαίνεται να προβληματίζονται, πάντως, από διαρροές ή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία και κάποιοι άλλοι υπουργοί αντιδρούν στην προοπτική περαιτέρω μετοχοποίησης, εξέλιξη που αποδίδεται στο προεκλογικό κλίμα των ημερών.



Οι σχέσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμη κατά καιρούς εμφανίζονταν να βρίσκονται σε δύσκολο σημείο. Η απόφαση του υπουργείου να προτείνει την παράταση της θητείας του κ. Βουρλούμη στην προσεχή γενική συνέλευση, αλλά δείχνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v