hellas online: Στο 99,53% το ποσοστό της Vodafone

Η Vodafone μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα κατέχει 178.863.013 μετοχές ή περίπου το 99,53% της hellas online.

hellas online: Στο 99,53% το ποσοστό της Vodafone

Συνολικά 178.863.013 μετοχές της hellas online θα κατέχει η Vodafone μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 99,53% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου και έληξε στις 31 Μαρτίου 2015. Κατά τη διάρκεια αυτής, 52 μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση προσφέροντας συνολικά 2.936.172 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 1,63% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Από την έναρξη της Περιόδου Αποδοχής και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά επιπλέον 12.066.364 μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 6,71% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Ο Προτείνων, επομένως, μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα κατέχει 178.863.013 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 99,53% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της hellas online.

Η καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος στους αποδεχθέντες μετόχους θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου 2015. Η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» θα καταβάλει το προσφερόμενο τίμημα σε κάθε αποδεχθέντα μέτοχο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αυτός/αυτή έχει επιλέξει στην οικεία Δήλωση Αποδοχής, δηλαδή: είτε (i) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του/της στην «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», είτε (ii) τοις μετρητοίς στον αποδεχθέντα μέτοχο σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» στην Ελλάδα, με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/της (για νομικά πρόσωπα, την εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής των ατόμων που νόμιμα υπογράφουν για την εταιρεία, από συνεργαζόμενη τράπεζα) και έγκυρου αντιγράφου της Δήλωσης Αποδοχής, είτε (iii) με πίστωση του Χειριστή του αποδεχθέντα μετόχου.

Περαιτέρω, ο Προτείνων: (α) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το προσφερόμενο τίμημα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.4.2013 της ΕΚ και (β) υποχρεούται να αγοράσει μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου 3 μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης έναντι καταβολής σε μετρητά του προσφερόμενου τιμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου.

Προς το σκοπό αυτό, ο Προτείνων έχει εισαγάγει μέσω της NBG Securities ΑΕΠΕΥ πάγια εντολή για την αγορά μετοχών έναντι του προσφερομένου τιμήματος (δηλ. 0,563 ευρώ ανά μετοχή). Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει την διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, δυνάμει απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, στην οποία ο Προτείνων θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v