Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Απόκτηση του 50% της Lumite

To 50% της αμερικανικής εταιρίας Lumite απέκτησε η Πλαστικά Θράκης, έναντι του τιμήματος των 1,2 εκατ. δολ. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς η Lumite Inc αναλαμβάνει τη διάθεση όλων των προϊόντων του Ομίλου για αγροτικές χρήσεις στην Αμερικάνικη αγορά.

Πλαστικά Θράκης: Απόκτηση του 50% της Lumite
To 50% της αμερικανικής εταιρίας Lumite απέκτησε η Πλαστικά Θράκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Διοίκηση του Ομίλου Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ ολοκληρώνει τις επιχειρηματικές της κινήσεις στην Αμερικάνικη αγορά με την απόκτηση συμμετοχής στην εταιρεία Lumite Inc η οποία εδρεύει στη Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών και δραστηριοποιείται στην εμπορία και μεταποίηση συνθετικών υφασμάτων για αγροτικές και ανθοκομικές χρήσεις.

Ειδικότερα, σήμερα 12-06-2007 ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 50% της Lumite Inc από τη Synthetic Holdings – 100% θυγατρική της εταιρείας Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ – έναντι τιμήματος 1,2 εκ. δολαρίων.



Η εταιρεία Lumite Inc δραστηριοποιείται στην Αμερικάνικη αγορά και το 2006 πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 12 εκ. δολαρίων περίπου.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς η Lumite Inc αναλαμβάνει τη διάθεση όλων των προϊόντων του Ομίλου για αγροτικές χρήσεις στην Αμερικάνικη αγορά.

Η εξαγορά της Lumite Inc είναι η δεύτερη επιχειρηματική κίνηση - μετά την πρόσφατη εξαγορά της δραστηριότητας της LΙΝQ Industrial Fabrics Inc, στη Νότιο Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών - την οποία πραγματοποίησε η Διοίκηση της Πλαστικά Θράκης αποσκοπώντας στην εδραίωση του Ομίλου στην Αμερικάνικη αγορά.

Η Lumite Inc θα αποτελέσει τον άξονα του εμπορικού δικτύου των αγροτικών υφασμάτων του Ομίλου στην Αμερικάνικη αγορά αξιοποιώντας το εμπορικό της σήμα (brand), το δίκτυο πωλήσεων, καθώς και την εμπειρία της, ενώ αντίστοιχα η ThraceLINQ Inc θα αποτελέσει τον βασικό άξονα ανάπτυξης του Ομίλου στον κλάδο των γεωυφασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v