Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P-ΑΒΑΞ: Η επόμενη μέρα μετά το deal με Αθηνά

Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 30 - 40 εκατ. ευρώ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων, θα προχωρήσει η J&P-ΑΒΑΞ στην περίπτωση που έχουν αίσιο τέλος οι σχετικές συζητήσεις, κυρίως με τον πρώην βασικό μέτοχο της ΑΘΗΝΑ κ. Ι. Πιστιόλη. Το νέο σχήμα προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει φέτος καθαρά κέρδη 32,7 εκατ., ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο του ομίλου προσεγγίζει πλέον τα 2,9 δισ. ευρώ.

J&P-ΑΒΑΞ: Η επόμενη μέρα μετά το deal με Αθηνά
του Φώτη Κόλλια

Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 30 - 40 εκατ. ευρώ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων, θα προχωρήσει η J&P-ΑΒΑΞ στην περίπτωση που έχουν αίσιο τέλος οι σχετικές συζητήσεις, κυρίως με τον πρώην βασικό μέτοχο της ΑΘΗΝΑ, κ. Ι. Πιστιόλη.

Η διοίκηση της τεχνικής εταιρίας ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των παλαιών μετόχων της ΑΘΗΝΑ στο μετοχικό της κεφάλαιο που ”θα ανέρχεται σε 5% - 7% επί του κεφαλαίου της J&P-ΑΒΑΞ”.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το νέο σχήμα προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει φέτος κύκλο εργασιών 732 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 32,7 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση του ομίλου J&P-ΑΒΑΞ προσεγγίζει πλέον τα 276 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό στα 205,3 εκατομμύρια. Το συνολικό ανεκτέλεστο του ομίλου προσεγγίζει πλέον τα 2,9 δισ. ευρώ.

Πέραν των συμμετοχών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας (Ρίο – Αντίρριο, Μαλιακός – Κλειδί, Κόρινθος – Πάτρα), η ΑΘΗΝΑ συνεισφέρει στον όμιλο και τη συμμετοχή της σε δύο μαρίνες, Ζέας και Λευκάδας, στις οποίες κατέχει ποσοστό 6,3% και 26% αντίστοιχα.

Οι δύο εταιρίες είχαν υποβάλει κοινή προσφορά και για την αναβάθμιση και εκμετάλλευση στις μαρίνες Λεμεσού και Πάφου στην Κύπρο. Στην πρώτη, προϋπολογισμού περί τα 130 εκατ. ευρώ, η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Η διοίκηση του ομίλου J&P-ΑΒΑΞ επισημαίνει ότι ακόμα σημαντικότερα θα είναι τα οφέλη από τη σημαντική τεχνογνωσία που κατέχει η ΑΘΗΝΑ στους τομείς των λιμενικών, περιβαλλοντικών και ενεργειακών έργων.

Η ΑΘΗΝΑ εκτελεί αυτή την περίοδο λιμενικά έργα σε Μέση Ανατολή και Ρουμανία, ενώ στο παρελθόν συμμετείχε στην κατασκευή των λιμένων Πειραιώς και Ηγουμενίτσας και αντίστοιχων εγκαταστάσεων στα Εμιράτα.

Στα περιβαλλοντικά έργα πρόσφατα υπέγραψε νέα σύμβαση στο Βουκουρέστι, ενώ ήδη διαχειρίζεται τον βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας μαζί με την ΑΚΤΩΡ.

Στα ενεργειακά διαθέτει εμπειρία από την κατασκευή της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα, αλλά και θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού σε Κρήτη, Μεγαλόπολη και Κοζάνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v