Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήσεις Landmark με Saks για κατάστημα σε IBC

Σε συζητήσεις με το κορυφαίο αμερικανικό πολυκατάστημα Saks Fifth Avenue βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα επιχειρηματιών της North Landmark. Η εν λόγω επένδυση αφορά στη δημιουργία πολυκαταστήματος με high end προϊόντα και αναγνωρίσιμες επωνυμίες, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ.

Συζητήσεις Landmark με Saks για κατάστημα σε IBC
της Πέννυς Κούτρα

Σε συζητήσεις με το κορυφαίο αμερικανικό πολυκατάστημα Saks Fifth Avenue βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα επιχειρηματιών της North Landmark, εταιρίας που θα διαχειριστεί το νέο πολυκατάστημα στο IBC, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διάσημη επωνυμία (μέσω loyalties) για το νέο εμπορικό εγχείρημά της.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται κινητικότητα, καθώς οριστικοποιείται και η μετοχική σύνθεση της North Landmark A.E., στην οποία θα συμμετάσχουν οι βασικοί μέτοχοι του έτερου πολυκαταστήματος του αθηναϊκού κέντρου Attica.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηγετικό ποσοστό αναμένεται να καταλάβει ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, αναλαμβάνοντας και τη διεύθυνση του νέου πολυκαταστήματος, ενώ την πρόθεση συμμετοχής τους έχουν ήδη δηλώσει η Picar (η οποία θα συμμετάσχει με 15%), η Elmec Sport (μαζί με τον νέο συνεταίρο, κ. Π. Λασκαρίδη) και ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, βασικός μέτοχος της εισηγμένης Fashion Box.

Εκκρεμεί η οριστικοποίηση συμμετοχής των υπόλοιπων μετόχων του Attica (της Ridenco και των επιχειρηματιών κ. Αλέξη Σγουμπόπουλου -αντιπροσώπου των Benetton και Sisley-, Α. Οικονομίδη -ιδιοκτήτη της Arcon Construction- και Β.Φωκά του ομώνυμου εμπορικού ομίλου) αλλά και η ποσόστωση συμμετοχής τους στο νέο αυτό project, μια και οι προϋποθέσεις που θέτουν οι εμπνευστές του σχεδίου αλλά και η συμμετοχή της Picar περιορίζουν τα μερίδια του κάθε ενδιαφερομένου.

Η εν λόγω επένδυση αφορά στη δημιουργία πολυκαταστήματος με high end προϊόντα και αναγνωρίσιμες επωνυμίες, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ., ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν θα αγγίξουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία που ελέγχει το Attica έχει διαθέσιμα τα 10 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν από τους μετόχους της κατά τη σύστασή της, και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστραφούν στους μετόχους είτε με τη μορφή αυξημένου μερίσματος είτε μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Αν και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη Γ.Σ. των μετόχων της εντός του Ιουνίου, η προοπτική επιστροφής κεφαλαίων ευνοεί την προοπτική επανεπένδυσής τους στο project για το νέο πολυκατάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v