Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Άβαξ: Τα ”ντεσού” του deal με ΑΘΗΝΑ

Με τις οικογένειες Πιστιόλη και Ανδρόπουλου, οι οποίες ελέγχουν περί το 40% της Αθηνά, διαπραγματεύεται η J&P Aβαξ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας, στην οποία δεν περιλαμβάνονται ωστόσο οι οικογένειες Πρωτοπαπά καθώς και οι διάδοχοι του Κ. Καρπίδα.

J&P Άβαξ: Τα ”ντεσού” του deal με ΑΘΗΝΑ
του Φώτη Κόλλια

Με τις οικογένειες Πιστιόλη και Ανδρόπουλου, οι οποίες ελέγχουν περί το 40% της Αθηνά, διαπραγματεύεται η J&P Άβαξ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας, στην οποία δεν περιλαμβάνονται ωστόσο οι οικογένειες Πρωτοπαπά καθώς και οι διάδοχοι του Κ. Καρπίδα.

Η πλευρά Πρωτοπαπά ελέγχει περί το 12% των μετοχών της Αθηνά, αλλά πρόκειται για συμμετοχή η οποία έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης με τους υπόλοιπους μετόχους.

Η διαμάχη συνδέεται με τη ”μαύρη τρύπα” στην Τεχνική Ένωσις η οποία απορροφήθηκε από την Αθηνά το 2000. Η κ. Θεανώ Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του αείμνηστου Κ. Καρπίδα, ελέγχει περί το 7% των μετοχών της Αθηνά και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην επικείμενη συμφωνία με την J&P Άβαξ.

Το deal της J&P Άβαξ με την Αθηνά προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με την εξαγορά ποσοστού τουλάχιστον 35%, το οποίο όμως μπορεί τελικά να είναι αισθητά υψηλότερο, αν λάβουν μέρος στο deal και άλλοι μέτοχοι της Αθηνά, ενώ θα ακολουθήσει Δημόσια Προσφορά, κατά πάσα πιθανότητα στην τιμή στην οποία θα γίνει η συναλλαγή με τους βασικούς μετόχους.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ωστόσο αν τελικά κάποιοι μέτοχοι της Αθηνά θα αγοράσουν μετοχές της J&P Άβαξ στο πλαίσιο της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v