Altec: Μεταβίβασε το 60,1% της συμμετοχής της στη Sysware Romania

Η εν λόγω μεταβίβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου Altec και δεν αναμένεται να έχει καμία επίπτωση στα αποτελέσματα σε εταιρικό επίπεδο.

Altec: Μεταβίβασε το 60,1% της συμμετοχής της στη Sysware Romania
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Altec ανακοίνωσε ότι, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 60,01% της συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου ALTEC "Sysware Systems Intergration SRL", προς τις εταιρείες του ρουμανικού Ομίλου "MB", MB DISTRIBUTION SRL και MB TECHNOLOGY BUSINESS LTD, έναντι συνολικού τιμήματος 1 €.

Η Altec Συμμετοχών θα κατέχει πλέον το 39,99% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας, η οποία την 31/12/2013 είχε αρνητική καθαρή θέση, ύψους -2,4 εκ. €, ενώ η συμμετοχή της Altec Συμμετοχών στην παραπάνω θυγατρική είχε αποτιμηθεί στις οικονομικές της καταστάσεις από το 2012 έως και σήμερα, ως μηδενικής αξίας.

Η νέα μέτοχος εταιρεία "MB DISTRIBUTION SRL" (του Ομίλου ΜB) αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς διανομείς προϊόντων πληροφορικής και αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους των εν λόγω προϊόντων στην αγορά της Ρουμανίας, είναι δε βασικός προμηθευτής και πιστωτής της "Sysware Systems Intergration SRL".

Η είσοδος του Ομίλου MB αναμένεται να ισχυροποιήσει την εμπορική θέση της "Sysware Systems Intergration SRL" και θα συμβάλλει στην επιχειρηματική αναδιάρθρωση της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα θα συντελέσει στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου Altec στην αγορά της Ρουμανίας.

Η εν λόγω μεταβίβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου Altec και δεν αναμένεται να έχει καμία επίπτωση στα αποτελέσματα σε εταιρικό επίπεδο. Σε ενοποιημένο επίπεδο τα αποτελέσματα καθώς και τα Ίδια Κεφάλαια αναμένεται να μεταβληθούν από την αποενοποίηση της εν λόγω θυγατρικής, όπου ο επηρεασμός αναμένεται να είναι κάτω του 10% με βάση και τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης (2013).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v