Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Εγκρίθηκε το μέρισμα 0,73 ευρώ/μετοχή

Τη διανομή μερίσματος 0,73 ευρώ ανά μετοχή, ενισχυμένου κατά 12,3% σε σχέση με πέρυσι, που αντιστοιχεί σε 244,4 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Cosmote που συνήλθε σήμερα 8 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος παρευρέθηκε στη γενική συνέλευση, επανέλαβε τα οφέλη που θα έχει η Cosmote από την εξαγορά της Γερμανός.

Cosmote: Εγκρίθηκε το μέρισμα 0,73 ευρώ/μετοχή
Τη διανομή μερίσματος 0,73 ευρώ ανά μετοχή, ενισχυμένου κατά 12,3% σε σχέση με πέρυσι, που αντιστοιχεί σε 244,4 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Cosmote που συνήλθε σήμερα 8 Ιουνίου.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μέχρι και τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007, μέτοχοι της Cosmote.

Από την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα για τη χρήση 2006.

Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007. Το μέρισμα θα καταβάλλεται από τη Eurobank.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος παρευρέθηκε στη γενική συνέλευση, επανέλαβε τα οφέλη που θα έχει η Cosmote από την εξαγορά της Γερμανός.

Αναλυτικότερα, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους μετόχους της εταιρίας, ο Πρόεδρος της Cosmote κ. Παναγής Βουρλούμης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: ”Το 2006 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για την Cosmote και τον Όμιλο ΟΤΕ κατ’ επέκταση. Πραγματοποιώντας με την απόκτηση της Γερμανός μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία των ελληνικών επιχειρήσεων, η Cosmote εδραιώνεται στην ελληνική αγορά και θέτει σε νέες, ακόμη πιο ισχυρές βάσεις, την αναπτυξιακή της πορεία σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Ο Όμιλος Cosmote απευθύνεται σε μια αγορά με περισσότερους από 46 εκατομμύρια κατοίκους και αποδεικνύει πως είναι σε θέση να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προκλήσεις της αγοράς”.

Παρουσιάζοντας την πορεία της Cosmote την περασμένη χρονιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, χαρακτήρισε ”μοναδική” την τροχιά ανάπτυξης της εταιρίας για τα δεδομένα του κλάδου στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η δυναμική πορεία της Cosmote εντός και εκτός συνόρων ξεπερνά το σύνολο των φιλόδοξων στρατηγικών και οικονομικών στόχων που έχει θέσει. Όπως ανέφερε ο κος Μαρτιγόπουλος, τα οφέλη της εξαγοράς της Γερμανός είναι πλέον ορατά, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρίας και την πελατειακή της βάση και αναδεικνύοντάς τη σε έναν από τους ισχυρότερους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πορεία της Cosmote θα συνεχίσει να δικαιώνει τις προσδοκίες, προς όφελος των 12 εκατομμυρίων πελατών της, των μετόχων, αλλά και των κοινωνικών της εταίρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v