Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνηθισμένος ο φορολογικός έλεγχος για την επιστροφή ΦΠΑ

Ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει πως ο έλεγχος από τις αρχές σε μια εταιρία που αιτείται επιστροφή ΦΠΑ είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, εξέδωσε η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Συνηθισμένος ο φορολογικός έλεγχος για την επιστροφή ΦΠΑ

Η πραγματοποίηση φορολογικού ελέγχου για την επιστροφή ΦΠΑ προβλέπεται από τη νομοθεσία και ο έλεγχος πριν από την επιστροφή είναι μία εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική, τονίζει η ΔΕΗ σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη «διενέργεια επιτόπιου φορολογικού ελέγχου για επιστροφή ΦΠΑ» στη ΔΕΗ ΑΕ που προβλέπεται από απόφαση του ΥΠΟΙΚ, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. 372/18.3.2015 Τεύχος Β, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

ΔΕΗ ΑΕ έχει υποβάλει αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ σύμφωνα με το Νόμο και τη διαδικασία που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

-Η πραγματοποίηση φορολογικού ελέγχου για την επιστροφή ΦΠΑ προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία και ο έλεγχος πριν από την επιστροφή είναι μία εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική εκ μέρους των φορολογικών αρχών, για περιπτώσεις εταιρειών που αιτούνται επιστροφής ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v