Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Αλλαγή σύμβασης με American Standard

Την κατάργηση της option που αφορούσε στο δικαίωμα πρώτης προτίμησης που είχε εκχωρηθεί από τους κυρίους μετόχους υπέρ του ομίλου American Standard Europe BVBA, ανακοίνωσε ο όμιλος Βιοσώλ.

Βιοσώλ: Αλλαγή σύμβασης με American Standard
Η Βιοσώλ ανακοινώνει ότι στο ετήσιο δελτίο για την χρήση 2006 που ήδη εκδόθηκε και διανέμεται στους επενδυτές περιλαμβάνεται αναφορά στο δικαίωμα πρώτης προτίμησης που έχει εκχωρηθεί από τους κυρίους μετόχους της Βιοσώλ υπέρ του ομίλου των εταιριών American Standard Europe BVBA.

Με βάση αυτήν την συμφωνία πριν από την μεταβίβαση των μετοχών σε άλλο στρατηγικό ή θεσμικό επενδυτή οι κύριοι μέτοχοι του ομίλου όφειλαν να προσφέρουν τις μεταβιβαζόμενες μετοχές προς τον όμιλο American Standard.

Η συμφωνία κάλυπτε μόνο το ένα τρίτο περίπου των μετοχών των βασικών μετόχων, που μπορούσαν να διαθέσουν ελεύθερα τις υπόλοιπες μετοχές τους.

Ο όμιλος American Standard αναδιοργανώνεται παγκόσμια με συνέπεια να τροποποιηθεί η ισχύουσα σύμβαση ώστε τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που αναλάμβανε η American Standard Europe να αναλαμβάνονται από την εταιρία TRANE BVBA.

Κατά την τροποποίηση της σύμβασης ζητήθηκε από τους κυρίους μετόχους της Βιοσώλ, που δεσμεύονταν με το αρχικό συμφωνητικό, να καταργηθεί το δικαίωμα πρώτης προτίμησης ώστε οι βασικοί μέτοχοι της Βιοσώλ να μπορούν να μεταβιβάσουν ελεύθερα το σύνολο των μετοχών τους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Η τροποποίση έγινε βάση της από 29/5/2007 συμπληρωματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Κατά συνέπεια η περιγραφόμενη στην ειδική έκθεση του άρθρου 11α του Ν3371/2005 υπό στοιχείο (ζ) παραχώρηση δικαιωμάτων προτίμησης προς τον όμιλο TRANE έχει πλέον καταργηθεί. Σημειώνεται ότι η γενικότερη σύμβαση με την TRANE παραμένει σε ισχύ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v