Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σπάει” στα δύο η ΔΕΗ (update 2)

Τη διάσπαση της εταιρίας σε δύο κομμάτια προκειμένου να συμμορφωθεί στους κοινοτικούς κανονισμούς αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ. Το ένα θα περιλαμβάνει τους ανταγωνιστικούς τομείς της παραγωγής, των ορυχείων και της εμπορίας και το δεύτερο τους μονοπωλιακούς τομείς της μεταφοράς και της διανομής. Τον Γ. Αλογοσκούφη επισκέφθηκε ο πρόεδρος, Τ. Αθανασόπουλος. Τι δηλώνει στο euro2day κορυφαία πηγή του ΥΠΟΙΚ.

”Σπάει” στα δύο η ΔΕΗ (update 2)
της Χρύσας Λιάγγου

Σε εσωτερική αναδιάρθρωση των βασικών της δραστηριοτήτων προχωράει η ΔΕΗ προκειμένου να συμμορφωθεί με την Κοινοτική Οδηγία της υποχρέωσης του λογιστικού διαχωρισμού.

Το σχέδιο που έχει εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο και αναμένεται να τεθεί για έγκριση στην γενική συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Παρασκευή (15 Ιουνίου), προβλέπει το ”σπάσιμο” της εταιρίας σε δύο βασικά κομμάτια.

Το ένα θα περιλαμβάνει τους ανταγωνιστικούς τομείς της παραγωγής, των ορυχείων και της εμπορίας και το δεύτερο τους μονοπωλιακούς τομείς της μεταφοράς και της διανομής.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία τριών θέσεων αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων, στους οποίους θα υπάγονται πλέον οι γενικοί διευθυντές της επιχείρησης.

Για τις συγκεκριμένες μεταβολές θα γίνει τροποποίηση του καταστατικού της ΔΕΗ ΑΕ και το νέο αυτό σχήμα φαίνεται να έχει επεξεργαστεί σε συνεργασία με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από την οποία και θα εγκριθεί προκειμένου να συμμορφωθεί η ΔΕΗ με τους κανόνες απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει ήδη λογιστικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων, εκκρεμότητα που υπήρχε μέχρι τώρα και η επίλυση της οποίας ανοίγει τον δρόμο για να απαλλαγεί η ΔΕΗ από το βάρος των υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας.

Εξάλλου, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία της εταιρίας, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

---- Πως σχολιάζει κορυφαία πηγή του ΥΠΟΙΚ

της Ελενας Λάσκαρη

Κορυφαία πηγή του Υπουγείου οικονομίας επιβεβαιώνει στο euro2day.gr πως έχει ολοκληρωθεί ο λογιστικός διαχωρισμός της ΔΕΗ και συζητείται και ο λειτουργικός διαχωρισμός της.

Παράλληλα παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις έχει η διοίκηση της ΔΕΗ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας θα δεχθεί κάθε εισήγηση του κ. Αθανασόπουλου.

* Το σχέδιο τροποποίησης του καταστατικού που θα προταθεί στη γ.σ. δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v