Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ήπια ανάπτυξη στο εξωτερικό από καλοκαίρι

Το ξεκίνημα μιας ήπιας ανάπτυξης στο εξωτερικό μετά το καλοκαίρι εξήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Βασίλης Νειάδας, ο οποίος δήλωσε ότι θα εξεταστούν τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για μια ήπια επέκταση στο εξωτερικό, χωρίς σε καμιά περίπτωση να χάνεται το δικαίωμα μονοπωλιακής παρουσίας στην Ελλάδα.

ΟΠΑΠ: Ήπια ανάπτυξη στο εξωτερικό από καλοκαίρι
Το ξεκίνημα μιας ήπιας ανάπτυξης στο εξωτερικό μετά το καλοκαίρι εξήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Βασίλης Νειάδας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το προσεχές τρίμηνο η εισηγμένη εταιρία θα επικεντρωθεί κυρίως στο ”εσωτερικό της”, με τη δρομολόγηση του διαγωνισμού και την περαιτέρω βελτίωση στον τρόπο διεξαγωγής του Στοιχήματος προκειμένου να γίνει ελκυστικό στους παίκτες.

Από το καλοκαίρι και μετά θα εξεταστούν τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για μια ήπια επέκταση στο εξωτερικό, χωρίς σε καμιά περίπτωση να χάνεται το δικαίωμα μονοπωλιακής παρουσίας στην Ελλάδα.

Η μία εκ των εξεταζόμενων περιπτώσεων αφορά στη βοήθεια του ΟΠΑΠ στη διοργάνωση του ΚΙΝΟ σε χώρα του εξωτερικού, ενώ οι υπόλοιπες στη συμμετοχή του ΟΠΑΠ σε διεθνή αριθμολαχεία.

Εξάλλου, στην επιτυχή ομαλή μετάβαση στο θέμα της διαχείρισης του Πάμε Στοίχημα καθώς και στις σχετικές προσπάθειες εναντίον του παράνομου στοιχηματισμού αναφέρθηκαν στη σημερινή γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ορφανός, όσο και ο πρόεδρος του οργανισμού, κ. Κωστάκος.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μετάβασης αποδεικνύονται θετικά, ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα κατά το πρώτο κρίσιμο διάστημα και ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα στο μέλλον.

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις τελευταίες θετικές εξελίξεις για το θεσμικό πλαίσιο της διατήρησης του μονοπωλίου και ειδικότερα στις δηλώσεις του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση διένεξης με τους πράκτορες, αλλά αντίθετα η θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσιών στόχο έχει την υποστήριξη της υποδομής τους.

Δήλωσε ότι κατά την τελευταία τριετία δεν έχει δοθεί ούτε μία νέα άδεια, ενώ το ΚΙΝΟ έχει περιοριστεί αποκλειστικά στους χώρους των πρακτορείων.

Σε ό,τι δε αφορά την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, δηλώθηκε ότι σκοπός της είναι και η ενασχόληση με άλλους τομείς όπως τις υπηρεσίες αθλητικού management, δραστηριότητα για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα αγορά.

Τέλος, ο κ. Κωστάκος απέρριψε τις κατηγορίες πολιτικού αρχηγού για έμμεση στήριξη του κόμματος του κ. Παπαθεμελή, δηλώνοντας ότι πολύ περισσότερα χρήματα διαφημιστικής δαπάνης έχουν δοθεί προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Στη σημερινή Γ.Σ. αποφασίσθηκε η διανομή συνολικού μερίσματος 1,58 ευρώ ανά μετοχή, για τη χρήση 2006. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας της 29/11/2006 είχε αποφασιστεί η διανομή προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2006 ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους στις 19/12/2006.

Δικαιούχοι για το υπόλοιπο του μερίσματος της χρήσεως του 2006 ύψους 1,03 ευρώ ανά μετοχή, είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή 08/06/2007.

Από τη Δευτέρα, 11/06/2007, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στη λήψη του υπολοίπου μερίσματος χρήσης 2006.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 19.06.2007 και θα γίνει μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

Τέλος, επικύρωσε την εκλογή του κ. Αποστολίδη Θεόδωρου, ο οποίος είχε εκλεγεί ως προσωρινό μέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο, σε αντικατάσταση του αποβιώσαντος Στεργιόπουλου Ευάγγελου, εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ..

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v