Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Big deal με τον κολοσσό ΒΡ στη Ρωσία

”Διαβατήριο” και για άλλες αγορές πλην της ρωσικής επικράτειας συνιστά η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα στη Ρωσία ο όμιλος της Αλουμύλ για την κατασκευή πρατηρίων του ενεργειακού κολοσσού της BP. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν με προϊόντα της Αλουμύλ 47 πρατήρια, αλλά ο αριθμός αυτός είναι ουσιαστικά ”προκαταβολή” ενός πολύ μεγαλύτερου project που αφορά σε εκατοντάδες πρατήρια της BP που θα δημιουργηθούν σε όλη τη Ρωσία.

Alumil: Big deal με τον κολοσσό ΒΡ στη Ρωσία
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

”Διαβατήριο” και για άλλες αγορές πλην της ρωσικής επικράτειας συνιστά η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα στη Ρωσία ο όμιλος της Αλουμύλ για την κατασκευή πρατηρίων του ενεργειακού κολοσσού της BP.

Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν με προϊόντα της Αλουμύλ 47 πρατήρια, αλλά ο αριθμός αυτός είναι ουσιαστικά ”προκαταβολή” ενός πολύ μεγαλύτερου project που αφορά σε εκατοντάδες πρατήρια της BP που θα δημιουργηθούν σε όλη τη Ρωσία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του ομίλου της Αλουμύλ, η συμφωνία αυτή να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως, για παράδειγμα την Κίνα, εφόσον η BP διεισδύσει και σε αυτήν την αγορά.

Η συμφωνία της Αλουμύλ υπογράφηκε με τη ρωσική κατασκευαστική εταιρία K CONSTRUCTION Ltd, η οποία είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος πελάτης του ελληνικού ομίλου στη Ρωσία, με εκτεταμένο δίκτυο.

Τα αρχιτεκτονικά προφίλ αλουμινίου που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των πρατηρίων της BP θα προμηθεύσει η Alumil YU Industry SA στη Σερβία, καθώς ισχύει ευνοϊκότερο δασμολογικό καθεστώς μεταξύ των δύο χωρών, συγκριτικά με αυτό της Ελλάδας - Ρωσίας.

Ωστόσο, θα απαιτηθούν και συμπληρωματικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών (πολυκαρβονικά φύλλα, σύνθετα φύλλα αλουμινίου j-bond, κ.λπ.), τα οποία θα προμηθεύσει η παραγωγική μηχανή της Αλουμύλ στην έδρα της, στο Κιλκίς.

Στη Ρωσία ο όμιλος της Αλουμύλ επαναδραστηριοποιήθηκε το 2002 με γραφείο αντιπροσωπείας και ανάμεσα στους στόχους της είναι και η ανάληψη κατασκευής μεγάλων κτιρίων που άρχισαν τώρα να χτίζονται στη Μόσχα. Ήδη, ένα ανάλογο κτίριο στη ρωσική πρωτεύουσα χτίζεται αυτή τη στιγμή με συστήματα αλουμινίου του ελληνικού ομίλου.

Με τα δεδομένα αυτά εκτιμάται ότι για τη χρήση του 2007 η αγορά της Ρωσίας θα προσθέσει στον όμιλο της Αλουμύλ τζίρο της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v