Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Παρέμβαση Σπάρτακου σε Λαφαζάνη για τη μονάδα Ποτολεμαΐδα 5

Η παρέμβαση του Σπάρτακου γίνεται με αφορμή κινήσεις περιβαλλοντικών με συλλογές υπογραφών και παρεμβάσεις στον κ. Λαφαζάνη, και με αίτημα την ακύρωση κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

ΔΕΗ: Παρέμβαση Σπάρτακου σε Λαφαζάνη για τη μονάδα Ποτολεμαΐδα 5

Τον κίνδυνο να κληθεί να πληρώσει η ΔΕΗ ποινικές ρήτρες δεκάδων εκατομμυρίων, λόγω καθυστερήσεων στην έναρξη κατασκευής της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το σωματείο Σπάρτακος.

Ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο καθυστερεί η υπογραφή της άδειας εγκατάστασης η οποία πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, προς τον οποίο το σωματείο απέστειλε επιστολή για το θέμα.

Η παρέμβαση του Σπάρτακου γίνεται με αφορμή κινήσεις περιβαλλοντικών με συλλογές υπογραφών και παρεμβάσεις στον κ. Λαφαζάνη, και με αίτημα την ακύρωση κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής. Όπως αναφέρει η επιστολή του Σπάρτακου προς τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, «Ρίχνοντας και πάλι με περίσσια ευκολία τη λάσπη περί υγείας, περιβάλλοντος, ανάπτυξης και θέσεων εργασίας ετοιμάζονται να εκθειάσουν τις «καθαρές τους θέσεις» προσκομίζοντάς σας «ένα τεκμηριωμένο πακέτο για καθαρές και φτηνότερες εναλλακτικές λύσεις για καθαρή και οικονομική ενέργεια». Η δε επίκλησή τους ότι ένα ενεργειακό μοντέλο βασισμένο στην αιολική και ηλιακή παραγωγή δύναται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, στερείται κάθε λογικής και αποτελεί στοιχείο πασιφανούς παραπληροφόρησης.

Αν μη τι άλλο, τέτοιου είδους πρακτικές όχι απλά προσβάλουν τη νοημοσύνη του κόσμου αλλά αποτελούν κραυγαλέα απόδειξη ότι τέτοιου είδους "εκφραστές" σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη καθώς υποθάλπουν μία εσφαλμένη εικόνα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, για την "τύχη" των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και για την ύπαρξη και λειτουργία της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας».

Και η επιστολή καταλήγει: «Ο Σπάρτακος ως εκφραστής χιλιάδων πραγματικών εργαζόμενων και μελών της κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά:

- την επιτακτική ανάγκη κατασκευής της νέας Μονάδας

- την θετική στάση της τοπικής κοινωνίας που αναμένει διακαώς την έναρξη κατασκευής της «Πτολεμαΐδα 5»

- τα πολλαπλά και διαχρονικά οφέλη που συνδέονται τόσο με το στάδιο της κατασκευής όσο και με τη λειτουργία της μονάδας.

Επισημαίνεται δε ότι η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η καθυστέρηση έκδοσης της άδειας εγκατάστασης αλλά και της πολεοδομικής άδειας, σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα κληθεί σύντομα (μετά τις 29 Μαρτίου 2015) να πληρώσει ποινικές ρήτρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχείρηση.

Ως εκ τούτου, σας προτρέπει να επισπεύσετε τις διαδικασίες υπογραφής της άδειας αποδεικνύοντας την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα, προτού τα χρονοδιαγράμματα δημιουργήσουν ρευστές και επισφαλής καταστάσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v