Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις από την Agrino

Οριακή υποχώρηση του τζίρου πέρυσι για την Agrino η οποία «τρέχει» νέες επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής και επέκταση των αποθηκευτικών της χώρων. Εμφαση στις εξαγωγές.

Νέες επενδύσεις από την Agrino

Μπορεί οι εξαγωγές της ως ποσοστό επί του τζίρου της να παραμένουν στα επίπεδα του 2011, ήτοι στο 13% ωστόσο σε επίπεδο όγκου πωλήσεων αγγίζουν το 27%.

Δηλαδή περίπου 3 στα 10 προϊόντα που παράγει η εταιρεία Agrino κατευθύνονται στις διεθνείς αγορές -σ.σ εξάγονται σε άλλες επιχειρήσεις, ως προϊόν ιδιωτικής ετικέτας ή στην αγορά του catering- ενώ ο στόχος είναι η ενίσχυση τους στο μέλλον με έμφαση στις αγορές της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Νορβηγίας.

Για τον λόγο αυτό ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων της, π.χ. με ημικατεργασμένα τρόφιμα με βάση το ρύζι όπως τα ριζότα ή τα όσπρια, αποτελεί βασική στόχευση για τη βιομηχανία από το Αγρίνιο η οποία έχει προγραμματίσει νέες επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής της και την επέκταση των αποθηκευτικών της χώρων.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Πιστιόλας, γενικός διευθυντής της εταιρείας, μιλώντας στο Αγρίνιο σε ομάδα δημοσιογράφων «επενδύουμε σε value added προϊόντα όπως τα ριζότα». Όπως είπε ο ίδιος η εταιρεία με έμφαση στο ρύζι και τα όσπρια υποστηρίζει τους παραγωγούς – προμηθευτές της με επιστημονική συμβουλευτική, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιχνηλασιμότητα του προϊόντος, ακολουθώντας παράλληλα ορθές γεωργικές πρακτικές.

Παράλληλα θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό την ανάδειξη του Ελληνικού σήματος ως μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων της χώρας. «Πιστεύουμε στο ελληνικό σήμα. Για μας αρχή είναι να βάζουμε το όνομα του παραγωγού στη συσκευασία. Αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη του και ο τελικός καταναλωτής ξέρει την πορεία του προϊόντος».

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών το 2014 ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 30 εκατ. ευρώ οριακά κάτω σε σχέση με το 2013 ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v