Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική έρευνα για την πώληση της Πανγαία

Η έρευνα εστιάζεται στις συνθήκες και τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η διοίκηση της τράπεζας πούλησε τη θυγατρική στον κλάδο των ακινήτων.

Δικαστική έρευνα για την πώληση της Πανγαία

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η πώληση της εταιρίας Πανγαία, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, μετά και από σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται στις συνθήκες και τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά πούλησε τη θυγατρική εταιρία ακινήτων της τράπεζας. 

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η πώληση της Πανγαία, που ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2014 είχε φθάσει και στη βουλή, με σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Η Πανγαία, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν 269 εμπορικά ακίνητα αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία μισθωμένα από την τράπεζα, πουλήθηκε σε εταιρία συμφερόντων του ισραηλινού δισεκατομμυριούχου και επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v