Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: Αισιοδοξία για ικανοποιητική κερδοφορία

Η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενική συνέλευσης, σήμερα 05/06/07, εξέφρασε την πεποίθηση για ικανοποιητική κερδοφορία μέσα στο 2007, με δεδομένη την πορεία κατά τη διάρκεια του 2006 και τις θετικές προοπτικές που διαμορφώθηκαν.

ΕΕΓΑ: Αισιοδοξία για ικανοποιητική κερδοφορία
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη χρήση 2006.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Δούκας Παλαιολόγος αναφέρθηκε στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, η οποία αντιμετώπισε κατά τη χρήση που έληξε ένα φάσμα ευρύτατων ανακατατάξεων.

Το 2006 χαρακτηρίσθηκε από την προσπάθεια αντιμετώπισης, σε σημαντικό βαθμό, του αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω των εκτεταμένων ελέγχων που διενήργησε η Εποπτική Αρχή, επιτυγχάνοντας τη μερική εξυγίανση του Κλάδου.

Παράλληλα, η χρονιά σηματοδοτήθηκε από την είσοδο μεγάλων διεθνών ομίλων στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, με βάση τα παραπάνω, η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά βρίσκεται στην αρχή ενός νέου κύκλου ανάπτυξης, ο οποίος, σε συνδυασμό με τη σαφή πλέον θέση της Πολιτείας για τη δημιουργία υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, διαμορφώνει εξαιρετικές προοπτικές.

Στο περιβάλλον αυτό, η Εθνική Ασφαλιστική κατάφερε να αναπτυχθεί με ρυθμούς ιδιαίτερα ταχύτερους σε σχέση με την αγορά, με κύριο μοχλό ανάπτυξης τις εργασίες του Bancassurance και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του εταιρικού δικτύου πωλήσεων. Το πρακτορειακό δίκτυο πωλήσεων της Εταιρίας επεκτάθηκε σημαντικά, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εργασιών, ιδιαίτερα στον Κλάδο Πυρός.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση εργασιών στον Κλάδο Ζωής με 41%, ρυθμός υπερδιπλάσιος αυτού της αγοράς που ήταν 17,5%. Η αύξηση στους Γενικούς Κλάδους ήταν 2% με την αγορά να αυξάνεται κατά 5%.

Στα πλαίσια της εκμετάλλευσης συνεργειών με τον Όμιλο της Ε.Τ.Ε., κατά τη διάρκεια του 2006 ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η προώθηση στεγαστικών δανείων από το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η ποιοτική αναβάθμιση και η εντυπωσιακή ανάπτυξη των εργασιών δεν συνοδεύτηκαν από υψηλή κερδοφορία την περασμένη χρήση, κυρίως λόγω συγκεκριμένων μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων, που προήλθαν από την ενίσχυση των αποθεμάτων εκκρεμών ζημιών του Κλάδου Αυτοκινήτων και του κόστους του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων.

Τα κέρδη προ φόρων της χρήσεως για τον Όμιλο ανήλθαν σε Euro 2.054 χιλ. ενώ μετά από φόρους προέκυψε ζημία Euro 2.341 χιλ. Ως εκ τούτου, σε εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ν. 2190 δεν θα γίνει διανομή μερίσματος για το 2006.

Με δεδομένη την πορεία κατά τη διάρκεια του 2006 και τις θετικές προοπτικές που διαμορφώθηκαν, η Διοίκηση της Εταιρίας εξέφρασε την πεποίθηση για ικανοποιητική κερδοφορία μέσα στο 2007.

Τούτο διαφάνηκε και από την ποιότητα της κερδοφορίας του α’ τριμήνου 2007.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Δούκας Παλαιολόγος σημείωσε τον εξαιρετικό ρυθμό ανάπτυξης της περιόδου, στον οποίο συνέβαλε και ο Κλάδος Αυτοκινήτων, ενώ ο Κλάδος Ασφαλίσεων Ζωής έφθασε στο εντυπωσιακό 44,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v