Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουίρις: ”Παίρνω το 100% της Tellas ή φεύγω”

”Wind Hellas” θα είναι το νέο όνομα της TIM, σύμφωνα με τα όσα είπε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας κ. Ν. Σαουίρις. Ο ίδιος προανήγγειλε ”συνέχεια των επενδύσεων στην Ελλάδα”.

Σαουίρις: ”Παίρνω το 100% της Tellas ή φεύγω”
του Φώτη Κόλλια

”Wind Hellas” θα είναι το νέο όνομα της TIM, σύμφωνα με τα όσα είπε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας κ. Ν. Σαουίρις.

Για την Tellas, όπως πρόσθεσε, έχει καταθέσει ”γενναία προσφορά”, δεν είναι όμως αισιόδοξος επειδή θεωρεί ότι η πώληση του ποσοστού της ΔΕΗ στην εταιρία θα εμπλακεί στην πολιτική διαμάχη. Ο κ. Σαουίρις αρνήθηκε να αναφέρει το ύψος της προσφοράς και δήλωσε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της ΔΕΗ.

Όπως είπε, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τη ΔΕΗ, ενδέχεται να προχωρήσει σε πώληση του ποσοστού του και να αναζητήσει νέους τρόπους επένδυσης στη σταθερή τηλεφωνία.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Wind Hellas, αυτό το καλοκαίρι, θα επεκταθεί στη σταθερή τηλεφωνία με νέα προϊόντα και στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Ακόμα, ο κ. Σαουίρις ζήτησε ”να μη συγκρίνεται η κεφαλαιοποίηση της Forthnet με αυτή της Tellas”.



Ο κ. Σαουίρις κοινοποίησε την πρόθεσή του να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα με επίκεντρο τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, όπου θεωρεί ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους. Ο ίδιος προανήγγειλε τη σύνδεση όλων των θυγατρικών σε Ευρώπη και Β. Αφρική με οπτικές ίνες ώστε να υπάρξει η δυνατότητα παροχής φθηνότερων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στη φημολογία περί επικείμενης εξαγοράς, με βάση και πρόσφατες δηλώσεις του, ο κ. Σαουίρις εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος. Δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει μεγάλα ποσά σε μια εταιρία με 100.000 πελάτες ευρυζωνικών συνδέσεων, όταν μπορεί να φτιάξει μια νέα και να έχει τους ίδιους πελάτες σε έναν χρόνο.

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση της οικογένειάς του, η οποία δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές και η τσιμεντοβιομηχανία, να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Ήδη ο αδελφός του κ. Ναγκίμπ Σαουίρις προχώρησε σε αγορές τσιμεντοβιομηχανιών και μονάδων σκυροδέματος στην Ευρώπη, ενώ η οικογένεια βλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v