Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον Οκτώβριο το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ

Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ, στο οποίο προτεραιότητα θα έχουν τα θέματα της στρατηγικής του ρυθμιστικού πλαισίου, ο έλεγχος των δαπανών, η στρατηγική παραγωγής, οι νέες πηγές εσόδων και η εταιρική κουλτούρα, ανέφερε ο Πρόδερος και Διεθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος σε συνάντηση που είχε με φορείς της Δ. Μακεδονίας. Σε εξέλιξη έργα 302,9 εκ. στη Δυτική Μακεδονία.

Τον Οκτώβριο το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ
Τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ, στο οποίο προτεραιότητα θα έχουν τα θέματα της στρατηγικής του ρυθμιστικού πλαισίου, ο έλεγχος των δαπανών, η στρατηγική παραγωγής, οι νέες πηγές εσόδων και η εταιρική κουλτούρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόδερος και Διεθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος στη συνάντηση με τον Γ.Γ.Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Νομάρχες και Βουλευτές των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας.

Ο κ. Αθανασόπολος τόνισε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων αποτελεί τον ύψιστο στρατηγικό στόχο. Συνεπώς, είναι απαραίτητο η ΔΕΗ να προχωρήσει σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού των μονάδων και να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας η ΔΕΗ έχει εγκατεστημένους επτά Σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, έξι λιγνιτικούς και έναν υδροηλεκτρικό, με 21 Μονάδες Παραγωγής και συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.803 MW.

Οι επτά αυτοί Σταθμοί Παραγωγής αντιπροσωπεύουν το 53,6% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος που διαθέτει σήμερα η ΔΕΗ στο Ηπειρωτικό Σύστημα Ηλεκτροπαραγωγής από τους συνολικά 11 Θερμικούς και 24 Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς που είναι διάσπαρτοι στην Επικράτεια.

Είναι σήμερα σε εξέλιξη το έργο της προσθήκης νέων Η/Φ στις μονάδες ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με συνολικό προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και άλλα έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος, όπως:

* Αναβάθμιση και απομάκρυνση αμιάντου στους Πύργους Ψύξης των Μονάδων ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το έτος 2008.

* Αναβάθμιση Πύργων Ψύξεως Μονάδων Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς και απομάκρυνση του αμιάντου με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το 2007.

* Αναβάθμιση ατμοστροβίλων Μονάδων ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με προϋπολογισμό 43 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το 2008.

Παράλληλα η Επιχείρηση μελετά, σε συνεργασία με τις κατασκευάστριες εταιρίες, τη βελτίωση της απόδοσης των ηλεκτροστατικών φίλτρων λόγω της αλλαγής της σύστασης του λιγνίτη που παρατηρείται τελευταία, ιδιαίτερα στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας.

Εκτός από τα παραπάνω, που σχετίζονται με τη βελτίωση του περιβάλλοντος, στη Δυτική Μακεδονία είναι σε εξέλιξη και τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 302,9 εκ.:

* Κατασκευή Υδροηλεκτρικού Έργου Ιλαρίωνα, ισχύος 157,3 ΜW με προϋπολογισμό 220 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το έτος 2010.

* Κατασκευή Φράγματος Παπαδιάς – Ύδρευση ΑΗΣ Μελίτης, προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το 2008.

* Κατασκευή νέου αγωγού υδροδότησης των ΑΗΣ Δυτ. Μακεδονίας από τη λίμνη Πολυφύτου με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το 2007.

* Επαύξηση ισχύος τηλεθέρμανσης Κοζάνης κατά 70 θερμικά MW από τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με προϋπολογισμό 3,9 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενη ολοκλήρωση το 2007.

* Προώθηση της ενίσχυσης του συστήματος τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας από τις μονάδες III και IV του ΑΗΣ Καρδιάς καθώς και της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας από τον ΑΗΣ Μελίτης.

Τέλος, στο πλαίσιο του Νόμου 3175/03 για την ανανέωση και αντικατάσταση του δυναμικού παλαιών μονάδων της, συνολικής ισχύος 1.600 ΜW, η ΔΕΗ έχει ήδη εντάξει στο σχεδιασμό της, την εγκατάσταση μιας νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Δυτική Μακεδονία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έτος 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v