Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Επαναλειτουργούν τα καταστήματα στην Κύπρο

Ανοίγουν τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας καθώς, κατόπιν παρέμβασης του Κύπριου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η ΕΤΥΚ αποφάσισε να άρει την απεργία και την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να τερματίσει την ανταπεργία, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

ΕΤΕ: Επαναλειτουργούν τα καταστήματα στην Κύπρο
Ανοίγουν τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας μετά την απόφαση της ΕΤΥΚ να άρει την απεργία και την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να τερματίσει την ανταπεργία, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων, η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνη Βασιλείου ήταν καταλυτική για την κρίση στην Εθνική Τράπεζα.

Η ΕΤΥΚ με εγκύκλιο της αναφέρει ότι αποδέχεται πλήρως την πρόταση του υπουργού, η οποία περιλαμβάνει άρση της απεργίας και ανταπεργίας στην Εθνική, αναστολή της 2ωρης στάσης εργασίας που εξαγγέλθηκε σε όλες τις τράπεζες και τερματισμό των δικαστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Εθνική αποφάσισε την άρση της ανταπεργίας που κηρύχθηκε στην τράπεζα πριν από ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, τα καταστήματα και οι λοιπές υπηρεσίες της τράπεζας επανήλθαν σήμερα σε λειτουργία, αφού κατέστη δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία το μηχανογραφικό της σύστημα.

Η απόφαση για άρση της ανταπεργίας από την Εθνική λήφθηκε αφού οι συνέπειες από την απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 2 Μαΐου είναι σοβαρές τόσο για τους πελάτες όσο και για την οικονομία του τόπου. Η Εθνική ζητά από τους πελάτες να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση τις πρώτες μέρες λόγω του φόρτου εργασίας και των δυσχερειών που ενδεχομένως να προκύψουν.

Σε ό,τι αφορά στη δικαστική διαδικασία που κίνησε η Εθνική Τράπεζα εναντίον της ΕΤΥΚ, ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μιχάλης Κόκκινος θα συζητήσει το θέμα με τους νομικούς συμβούλους της Εθνικής και θα τον ενημερώσει ανάλογα.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με την ΕΤΥΚ κατά την οποία θα συζητήσουν τα μέτρα και γενικότερα το θέμα της διαφοράς με την Εθνική.

Ο Υπουργός Εργασίας αναμένει, όπως είπε, απάντηση από τον κ. Κόκκινο κατά πόσον θα έχει μαζί του συνάντηση το απόγευμα.

Παρέμβαση Υπουργού Εργασίας

Χθες ο κ. Βασιλείου επιχείρησε προσωπική παρέμβαση στη συνεχιζόμενη κρίση στην Εθνική Τράπεζα. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση προς τις δύο πλευρές να άρουν τα οποιαδήποτε απεργιακά και αντεπεργιακά μέτρα, στάσεις εργασίας και δικαστικές διαδικασίες, ώστε να ευκολυνθεί ο ίδιος στο έργο που θα αναλάβει. Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου κάλεσε τις δύο πλευρές σε ξεχωριστές συναντήσεις σήμερα το πρωί στο γραφείο του.

Αναφορικά με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την κρίση στην Εθνική, ο κ. Βασιλείου σε σημερινή συνάντηση που θα έχει με τη διαμεσολαβητική ομάδα του Υπουργείου του, θα ετοιμασθεί η στρατηγική με την οποία το Υπουργείο Εργασίας θα παρέμβει προσφέροντας τις καλές του υπηρεσίες με στόχο να δοθεί τέρμα στην αντιπαράθεση.

Την Παρασκευή, η Η ΕΤΥΚ είχε ανακοινώσει κλιμάκωση των μέτρων με σημερινή δίωρη στάση εργασίας από τις 12:30 και 14:30 όλων των μελών της προς συμπαράσταση του αγώνα των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας για προάσπιση των συμφερόντων όλων των τραπεζοϋπαλλήλων και σαν ένδειξη της ενότητας και αποφασιστικότητας του συνόλου της Οργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v