Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναλυτικό ρεπορτάζ από το conference call

Πρόταση για επαναγορά ιδίων μετοχών θα καταθέσει στην προσεχή γενική συνέλευση η διοίκηση του ΟΤΕ, χωρίς να συνδέει το συγκεκριμένο σχέδιο με τη διάθεση ποσοστού που ελέγχει σήμερα το δημόσιο. Αναλυτικό ρεπορτάζ από το conference call. Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης.

ΟΤΕ: Αναλυτικό ρεπορτάζ από το conference call
του Φώτη Κόλλια

Πρόταση για επαναγορά ιδίων μετοχών θα καταθέσει στην προσεχή γενική συνέλευση η διοίκηση του ΟΤΕ, χωρίς να συνδέει το συγκεκριμένο σχέδιο με τη διάθεση ποσοστού που ελέγχει σήμερα το δημόσιο.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2007 (σ.σ. Αναλυτικό θέμα στη Δεξιά στήλη ”Διαβάστε Επίσης”) *, η διοίκηση του οργανισμού υποστήριξε ότι τόσο το ποσοστό μετοχών που θα αποκτηθεί, όσο και το εύρος τιμής, θα καθοριστούν από τη γενική συνέλευση της 21ης Ιουνίου.

Σε ερώτηση αναλυτή επανέλαβε ότι δε συνδέεται με την πρόθεση του δημοσίου να περιορίσει περαιτέρω τη συμμετοχή του στον οργανισμό.

Για το σχέδιο πλήρους μετοχικού ελέγχου της Cosmote, η πλευρά του ΟΤΕ απέφυγε να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες και επισήμανε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Οσο για την απόσχιση της OTE Globe, που αναμένεται να εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Για την ελληνική αγορά, η διοίκηση του ΟΤΕ τόνισε ότι ”ο ανταγωνισμός ενισχύεται” με μοχλό την αδεσμοποίηση του τοπικού βρόχου (LLU), αλλά δεν μεταβάλλονται προσωρινά οι αρχικές προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν ένα εκατομμύριο συνδρομητές ευρυζωνικής πρόσβασης (ADSL), οι 170.000 από τους οποίους μέσω LLU.

Στη διάρκεια του τριμήνου προστέθηκαν στο σύνολο της αγοράς περίπου 105.000 ADSL συνδέσεις με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν σε 593.000. Μέσα στον Μάιο, πάντως, η ελληνική αγορά ξεπέρασε τους 700.000 συνδρομητές ADSL.

Στη Ρουμανία η RomTelecom συνεχίζει να χάνει πελάτες και χθες ανακοίνωσε νέα πακέτα υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση. Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου η εταιρεία έχασε 180.000 πελάτες, αλλά οι απώλειες εσόδων από τις φωνητικές υπηρεσίες εξισορροπήθηκαν εν μέρει από τις νέες υπηρεσίες όπως η δορυφορική τηλεόραση και το ADSL. Από την πώληση συσκευών για δορυφορική τηλεόραση και ευρυζωνικές συνδέσεις η RomTelecom είχε στο τρίμηνο έσοδα 8,5 εκατ. ευρώ.

Για την πρόσφατη έγκριση που έλαβε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσει το ΤΑΠ-ΟΤΕ με εισφορά αντίστοιχη του 4% των μετοχών του ΟΤΕ ή μέχρι 390 εκατ. ευρώ, η διοίκηση του οργανισμού δήλωσε ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση των επιπτώσεων. ”Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης” αναφέρθηκε.

---

* Αύξηση 28,4% στα καθαρά κέρδη, διαμορφούμενα στα 140,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α’ τρίμηνο ο ΟΤΕ, με αύξηση των εσόδων κατά 8,8% στα 1.508,6 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι προβλέψεις των οποίων κυμάνθηκαν στα επίπεδα των 111-120 εκατ. ευρώ.

---

Στο μεταξύ δόθηκε στη δημοσιότητα η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΤΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου 2007.

Μεταξύ των θεμάτων είναι και τα εξής

* Έγκριση καταβληθείσας αμοιβής του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη χρήση 2006, και καθορισμός ύψους ειδικής αμοιβής απόδοσης για τη χρήση 2006 και καθορισμός της αμοιβής του για τη χρήση 2007. Έγκριση τροποποίησης του σχετικού όρου της σύμβασής του με τον ΟΤΕ και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της.

* Έγκριση απόσχισης του κλάδου των διεθνών εγκαταστάσεων και διεθνών καλωδιακών υποδομών καθώς και των αδειών χρήσης του συστήματος τιμολόγησης INTEC-ITU της ΟΤΕ Α.Ε και εισφοράς του στη θυγατρικής εταιρεία με την επωνυμία ”ΟΤΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (OTEGlobe) σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.2166/1933 και 2937/2001. Καθορισμός των όρων της σύμβασης εισφοράς του υπόψη κλάδου και ορισμός εκπροσώπου της Εταιρείας για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της σχετικής πράξης.

* Έγκριση αγοράς από την ΟΤΕ Α.Ε. δικών της μετοχών, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του Κ.Ν.2190/1920.

* Εκλογή για τριετή θητεία πέντε νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λόγω λήξης της θητείας ισάριθμων μελών του ενδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Καταστατικού και ορισμός ανεξαρτήτων μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v