Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Πτώση στα κέρδη α΄ τριμήνου

Τα ενοποιημένα μετά από φόρους κέρδη του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής ανήλθαν σε Euro 7.599 χιλ. έναντι Euro 8.742 χιλ. του Α΄ τριμήνου 2006. Όσον αφορά τη Μητρική τα αντίστοιχα μεγέθη διαμορφώθηκαν σε Euro 5.560 χιλ. έναντι Euro 8.379 χιλ.

Εθνική Ασφαλιστική: Πτώση στα κέρδη α΄ τριμήνου
Τα ενοποιημένα μετά από φόρους κέρδη του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής ανήλθαν σε Euro 7.599 χιλ. έναντι Euro 8.742 χιλ. του Α΄ τριμήνου 2006.

Όσον αφορά τη Μητρική τα αντίστοιχα μεγέθη διαμορφώθηκαν σε Euro 5.560 χιλ. έναντι Euro 8.379 χιλ. το 2006. Τα αποτελέσματα αυτά είναι αισθητά αυξημένα σε σχέση με εκείνα του δεύτερου, τρίτου και τέταρτου τριμήνου του 2006.

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου για το Α΄ τρίμηνο του 2007 διαμορφώθηκαν σε Euro 7.501 χιλ., έναντι Euro 10.699 χιλ. του Α΄ τριμήνου 2006 και Euro 5.142 χιλ. έναντι Euro 10.385 χιλ. αντίστοιχα για τη Μητρική. Τα αποτελέσματα του Α΄ τριμήνου 2007 έχουν επιβαρυνθεί με συγκεκριμένες δαπάνες, οι οποίες το προηγούμενο έτος είχαν προκύψει σε μεταγενέστερα τρίμηνα.

Η βελτιωμένη επίδοση της Μητρικής, συγκρινόμενη με τα προηγούμενα τρία τρίμηνα, υποστηρίζει την προσδοκία για επίτευξη των στόχων της χρήσης και ικανοποιητικής κερδοφορίας, δεδομένων των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 44,6% στη Ζωή και 9,7% στους Γενικούς Κλάδους. Λόγω της χρονικής κατανομής των εργασιών, η προαναφερθείσα αύξηση της παραγωγής θα ενισχύσει τα αποτελέσματα στις επόμενες περιόδους της χρήσης.

Ο ρυθμός αύξησης των νέων εργασιών στον Κλάδο Ατομικών Ζωής είναι εντυπωσιακός για άλλο ένα τρίμηνο, ξεπερνώντας το 30% σε σχέση με το 2006, αποτέλεσμα της εξαιρετικής προσπάθειας του εταιρικού δικτύου πωλήσεων (agency). Επιπλέον, η παραγωγή του Κλάδου Ομαδικών Ζωής, εξαιρουμένων των εργασιών Bancassurance, παρουσιάζει αύξηση 26%.

Η παραγωγικότητα του δικτύου καταστημάτων της Ε.Τ.Ε. είναι εξαιρετική. Η επιτυχής προώθηση δύο νέων προϊόντων, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, αποδεικνύει τις μεγάλες προοπτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα σε δύο χρόνια τα ασφαλιστικά προϊόντα που προωθούνται από τα τραπεζικά καταστήματα έφθασαν τα επτά, έναντι ενός μέχρι το Μάρτιο του 2005, επιτυγχάνοντας τους στόχους σε κάθε ένα από τα προϊόντα.

Η συνολική παραγωγή των εργασιών Bancassurance έφθασε τα Euro 44.706 χιλ. Ειδικά η παραγωγή των προϊόντων ενιαίας καταβολής για το Α΄ τρίμηνο 2007 αποτελεί την καλύτερη επίδοση τριμήνου από ενάρξεως.

Ο Κλάδος Αυτοκινήτων καταγράφει αύξηση παραγωγής κατά 8,1% έναντι του 2006, μετά από σειρά χρήσεων με απώλειες παραγωγής. Οι μελλοντικές προοπτικές του Κλάδου διαγράφονται ευνοϊκότερες. Το Α΄ τρίμηνο του 2007 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις ασφάλισης αυτοκινήτων κατά 82% σε σχέση με το 2006 και οι ακυρώσεις μειώθηκαν κατά 12%. Στα ανωτέρω μεγέθη δεν συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλίσεις αυτοκινήτων μικρού τμήματος των χαρτοφυλακίων των ασφαλιστικών εταιριών των οποίων η άδεια αφαιρέθηκε.

Ο αριθμός αυτών των οχημάτων δεν ξεπερνά το 4,5% του στόλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.Η αναλυτική παρακολούθηση της εξέλιξης των προβλέψεων εκκρεμών ζημιών του Κλάδου Αυτοκινήτων τα τελευταία τρία τρίμηνα επιβεβαιώνει την επάρκεια τους.

Το μέσο ασφάλιστρο του Κλάδου έχει μειωθεί μόνον κατά 0,5%, ποσοστό το οποίο υπολείπεται σημαντικά της μέσης μείωσης της αγοράς κατά 7,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΣΑΕ. Σε αυτό το επίτευγμα συνετέλεσε η βελτίωση της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου στο οποίο οι προαιρετικές καλύψεις μετέχουν με 27,2% έναντι 25,4% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα έσοδα επενδύσεων ανήλθαν σε Euro 27.376 χιλ. έναντι Euro 23.984 χιλ. το 2006, ενισχύοντας σημαντικά το αποτέλεσμα της περιόδου.

Τα κέρδη μετά από φόρους των συνδεδεμένων εταιριών ανήλθαν σε Euro 2.039 χιλ. έναντι Euro 363 χιλ. το Α? τρίμηνο 2006. Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των θυγατρικών της Ρουμανίας και στη σταθερή ανοδική πορεία της Κυπριακής θυγατρικής.

Σημειώνεται ότι, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συγχώνευση των θυγατρικών εταιριών στη Ρουμανία ενώ, θετικότατες είναι οι προοπτικές και των εταιριών της Βουλγαρίας οι οποίες, αν και πολύ πρόσφατα ιδρυθείσες, παρουσιάζουν ήδη κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v