Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ζημιές έναντι κερδών στο τρίμηνο

Ζημιές ύψους 990 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 6,934 εκατ. ευρώ, παρουσίασε για το τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε επίπεδο ομίλου η εταιρία Intracom. Τα κέρδη στη μητρική υποχώρησαν κατά 89,7%.

Ζημιές ύψους 990 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 6,934 εκατ. ευρώ, παρουσίασε για το τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε επίπεδο ομίλου η εταιρία Intracom.

Ωστόσο, αύξηση 29,7% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intracom για το α’ τρίμηνο του 2007, καθώς ανήλθε στα 88,852 εκατ. ευρώ έναντι 68,508 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2006.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 38,1% στα 3,477 εκατ. ευρώ έναντι 5,620 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 1,025 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2007, έναντι 10,023 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 89,7%.

--Η ανακοίνωση της Intracom

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η ετήσια ενημέρωση οικονομικών αναλυτών και εκπροσώπων των τραπεζών για τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2006, τη στρατηγική ανάπτυξης καθώς και τα αποτελέσματα τριμήνου 2007 του Ομίλου Intracom Holdings.

Την παρουσίαση του Ομίλου Intracom Holdings πραγματοποίησε ο κ. Δ. Κλώνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου, υπογραμμίζοντας ότι τα πρώτα θετικά μηνύματα της νέας χρονιάς αντικατοπτρίζονται στα αποτελέσματα 1ου τριμήνου, καθώς οι πωλήσεις ανήλθαν στα 88,9 εκατ. ευρώ έναντι των αντιστοίχων 68,5 εκατ. ευρώ του 2006, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 6,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 3,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε -0,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται εάν από τα στοιχεία του 1ου τριμήνου 2006 αφαιρεθεί το κεφαλαιακό κέρδος από την πώληση της συμμετοχής στη Forthnet, τα αντίστοιχα μεγέθη θα ήταν EBITDA 2,3 εκατ. ευρώ, EBT -1,7 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημίες -5,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα τα συνολικά διαθέσιμα του Ομίλου είναι 190 εκατ. ευρώ περίπου, και οι δανειακές υποχρεώσεις 170 εκατ. ευρώ περίπου, αποδεικνύοντας την υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση του Ομίλου.

Σημαντική αύξηση στο 1ο τρίμηνο του 2007 παρουσιάζουν οι πωλήσεις σχεδόν όλων των εταιριών-ομίλων που περιλαμβάνονται στις ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της INTRACOM Defense Electronics ανήλθαν στα 21,8 εκατ. ευρώ (13,8 εκατ. ευρώ το 2006), του Ομίλου INTRAKAT 28,9 εκατ. ευρώ (17,0 εκατ. ευρώ το 2006) και του Ομίλου INTRACOM ΙΤ Services 33,8 εκατ. ευρώ (29,2 εκατ. ευρώ το 2006).

Αναφερόμενος στους στόχους και τις προοπτικές για το 2007, ο κ. Κλώνης δήλωσε ότι ”προβλέπεται η επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία”, υπογραμμίζοντας ότι προβλέπεται πως όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου θα είναι κερδοφόρες, πλην της Hellas OnLine η οποία συνεχίζει την ανάπτυξη του ιδιοκτήτου δικτύου της και αυξάνει το μερίδιο αγοράς.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αναμένεται να φθάσουν τα 451,3 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 17,9 εκατ. ευρώ, και οι καθαρές ζημιές μετά φόρων 8 εκατ. ευρώ.

Τα αντίστοιχα μεγέθη για το 2006, με μη πλήρη ενοποίηση της INTRACOM TELECOM, ήταν πωλήσεις 349,1 εκατ. ευρώ, EBITDA 2,2 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές μετά φόρων 68,9 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος στρέφεται σε δραστηριότητες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους (όπως η παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών) και δεσμεύεται για την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

Παράλληλα, ο Όμιλος θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων του συμμετέχοντας σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα μέσω κοινοπραξίας με μεγάλους Ομίλους (όπως ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας) και στην κατασκευή ιδιωτικής θερμοηλεκτρικής μονάδας στη Θίσβη Βοιωτίας.

Στη συνέχεια οι επικεφαλής των εταιριών του Ομίλου παρουσίασαν τη στρατηγική και τις δραστηριότητές τους για το 2007.

Ο κ. Νικόλαος Σ. Λαμπρούκος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM IT Services, δήλωσε πως το 2007 η εταιρία ξεπερνώντας μία πολύ δύσκολη χρονιά (2006), βρίσκεται ήδη σε πορεία ανάκαμψης μέσω διεθνούς επέκτασης, ανάληψης σημαντικών νέων έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενίσχυσης στελέχωσης και βελτίωσης αποτελεσμάτων.

Για το 2007 προβλέπεται αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 15%, έσοδα 143 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 9,0 εκατ. ευρώ, και κέρδη προ φόρων (EBT) 1,5 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου 2007, υπερβαίνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αθανάσιος Κωτσής, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International, θυγατρικής του Ομίλου INTRACOM IT Services, αναφέρθηκε στη στρατηγική και στους στόχους της εταιρίας, καθώς και την ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρία αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη και κερδοφόρα πορεία της και κατά το 2007.

Ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics, παρουσίασε τη στρατηγική, τις δραστηριότητες και τη συμμετοχή της εταιρίας σε διεθνή αμυντικά προγράμματα, τονίζοντας ότι τα νέα έργα του 2006 και του 2007 προέρχονται από το εξωτερικό.

Το 2007 η εταιρία υπέγραψε νέες συμβάσεις με τις εταιρίες Northrop Grumman (ύψους $ 2,0 εκατ.), RAM-System και Raytheon (7,1 εκατ. ευρώ και $ 15 εκατ.), καθώς και τη 10ετούς διάρκειας Συμφωνία Άδειας Εκμετάλλευσης με τη Raytheon.

Όσον αφορά στις προβλέψεις οικονομικών μεγεθών για το 2007, οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 79,8 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 7,2 εκατ. ευρώ (+9,02%) και τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 3,0 εκατ. ευρώ (+3,76%).

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT, παρουσίασε τη στρατηγική, τις δραστηριότητες και τα σημαντικότερα νέα έργα της εταιρίας. Η INTRAKAT παρουσιάζει αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια (+49,2% το 2005 και +25,7% το 2006).

Στόχοι της εταιρίας για το 2007, όσον αφορά στις κατασκευές, είναι η δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, η ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενεργειακών έργων και τεχνολογίας.

Όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες η εταιρία στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς, στην είσοδο σε νέες υπηρεσίες για εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, στην ενίσχυση της δραστηριοποίησης στη διεθνή αγορά (Ρουμανία – Συρία) και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Ο κ. Στέφανος Λουκάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas OnLine, αναφέρθηκε στο στρατηγικό στόχο της εταιρίας να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος broadband operator στην Ελλάδα μετά τον ΟΤΕ στα επόμενα 3 χρόνια, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 25-30%, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ και παρέχοντας κερδοφόρες υπηρεσίες.

Για το 2007 οι εμπορικοί στόχοι της εταιρίας είναι το λανσάρισμα της νέας εταιρικής ταυτότητας (Rebranding) στις αρχές Ιουνίου και η παροχή καινούργιας προϊοντικής γραμμής - Double-play τον Ιούνιο και Triple-play τον Οκτώβριο. Σημαντικά γεγονότα το 2007 είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς των Αττικών Τηλεπικοινωνιών, η εμπορική συμφωνία με τη Vodafone, καθώς και τα έργα ευρυζωνικότητας για την ΚτΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v