Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΙΚ:Προβλέπει παραγωγή 72 εκ. ευρώ το 2007(upd)

Παραγωγή ασφαλίστρων 72 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2007 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Πίστη ενώ ο στόχος της διετίας-τριετίας ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν εξαγορών. Εν τω μεταξύ, αύξηση παραγωγής κατά 55% σημείωσε κατά το α’ φετινό τρίμηνο η εταιρία, ενώ τα προ φόρων κέρδη της προσέγγισαν τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, σημειώνοντας μικρή πτώση.

ΕΥΠΙΚ:Προβλέπει παραγωγή 72 εκ. ευρώ το 2007(upd)
Παραγωγή ασφαλίστρων 72 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2007 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Πίστη ενώ ο στόχος της διετίας-τριετίας ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν εξαγορών.

Εν τω μεταξύ, αύξηση παραγωγής κατά 55% σημείωσε κατά το α’ φετινό τρίμηνο η εταιρία, ενώ τα προ φόρων κέρδη της προσέγγισαν τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, σημειώνοντας μικρή πτώση.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε στα 18 εκατ. ευρώ, έναντι 11,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τέλος η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 28 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2006.

Σε τελικό στάδιο εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 18,6 εκατ. ευρώ, έκδοση την οποία θα καλύψει με ιδιωτική τοποθέτηση η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αργότερο μέσα σε μια τριετία θα έχουν εκλείψει οι αναξιόπιστες εταιρείες από την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Δήλωσε επίσης ότι οι όποιες επιθετικές κινήσεις του ομίλου Πειραιώς στον κλάδο ζημιών, είναι συμφωνημένο να γίνουν μέσω του ”οχήματος” της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v