Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Υποχώρηση ζημιών στον όμιλο στο 3μηνο

Υποχώρηση ζημιών στον όμιλο και κέρδη έναντι ζημιών στη μητρική παρουσίασε στο α τρίμηνο του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η εταιρία Intrakat. Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις την ίδια περίοδο.

Intrakat: Υποχώρηση ζημιών στον όμιλο στο 3μηνο
Αναστροφή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ομίλου Intrakat κατά το α’ τρίμηνο του 2007. Ο Όμιλος υλοποιώντας με επιτυχία σειρά στρατηγικών ενεργειών με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην αγορά του εξωτερικού αλλά και με την αποκόμιση οικονομιών κλίμακας και συνεργιών, συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 28,868 εκατ. ευρώ από 16,975 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο του 2006, σημειώνοντας αύξηση 70,06%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ανάληψη νέων έργων κυρίως του κατασκευαστικού τομέα δηλαδή σύνθετων έργων πολιτικού μηχανικού και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ως αποτέλεσμα της στροφής σε ολοκληρωμένα έργα.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 155,462 χιλ. ευρώ από ζημιές 1,962 εκατ. ευρώ.

Το μικτό κέρδος από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, διαμορφώθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε 2,94 εκατ. ευρώ έναντι 453,50 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 545,25%.

Το αποτέλεσμα αυτό αποδίδεται κυρίως στη στροφή σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα που δημιουργούν καλύτερα περιθώρια, στις συνέργειες που έχουν επιτευχθεί κατά την προηγούμενη χρήση στον Όμιλο αλλά κυρίως στον ορθολογισμό λειτουργίας των δραστηριοτήτων του εργοστασίου μεταλλικών κατασκευών της Intrakat.

Ανάλογη αύξηση σημείωσε και το μικτό περιθώριο τα οποίο ανήλθε σε 10,2% το Α’ τρίμηνο του 2007 έναντι 2,7% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αναστροφή σημείωσαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αφού από ζημιές ύψους 1,65 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2006 καταγράφονται κέρδη ύψους 1,23 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2007. Η θετική αυτή κατάληξη είναι απόρροια των επιτυχημένων προσπαθειών ορθολογικοποίησης των λειτουργικών δαπανών, ιδιαιτέρως αυτών του εργοστασίου.

Τέλος, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε ζημίες 202,63 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1,93 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημαντικά μειωμένα κατά 89,10,%.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 23,699 εκατ. ευρώ από 13,757 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 72,27%.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 304,907 χιλ. ευρώ από ζημιές 2,106 εκατ. ευρώ.

Η Διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι η στρατηγική επιλογή συμμετοχής του Ομίλου σε νέα σύνθετα έργα κατασκευών πολιτικού μηχανικού, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, η ορθολογικοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου με αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την είσοδο σε νέα προϊόντα, η επέκταση σε έργα εκτός συνόρων καθώς και η εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας του Ομίλου σε σύνθετα τηλεπικοινωνιακά έργα, ευρυζωνικά δίκτυα και έργα φυσικού αερίου, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v