Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Η ”αιμορραγία” των πελατών

Παρά τη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας, η οποία κινήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται συγκρατημένη. Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παν. Βουρλούμης δηλώνει ότι ”εμφανίζεται επιτάχυνση” στην ”αιμορραγία” πελατών προς τους εναλλακτικούς παρόχους, η οποία είναι ”μεγαλύτερη από την αναμενόμενη”.

ΟΤΕ: Η ”αιμορραγία” των πελατών
του Φώτη Κόλλια

Παρά τη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας, η οποία κινήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται συγκρατημένη.

Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παν. Βουρλούμης δηλώνει ότι ”εμφανίζεται επιτάχυνση” στην ”αιμορραγία” πελατών προς τους εναλλακτικούς παρόχους, η οποία είναι ”μεγαλύτερη από την αναμενόμενη”.

Στα τέλη του πρώτου τριμήνου οι αδεσμοποίητοι τοπικοί βρόχοι (LLU) ανέρχονταν σε 53.000 έναντι μόλις 8.500 στα τέλη Μαρτίου 2006.

Στοιχεία των παρόχων δείχνουν ότι περίπου 70.000 καταναλωτές έχουν καταθέσει αιτήσεις για ”μετακόμιση” σε εναλλακτικό τηλεπικοινωνιακό φορέα, χωρίς να πληρώνουν το μηνιαίο πάγιο στον ΟΤΕ.

Τα έσοδα του Οργανισμού από τα βασικά μηνιαία τέλη παρουσίασαν, πάντως, μικρή αύξηση στο πρώτο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 171 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα από την τηλεφωνία εσωτερικού υποχώρησαν κατά περίπου 20 εκατ. στα 384 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των συνεχών μειώσεων στα τέλη διασύνδεσης. Αντίστοιχη είναι και η μείωση συνολικών εσόδων της μητρικής εταιρίας που διαμορφώθηκαν σε 661 εκατ. ευρώ.

Οι δυσκολίες στην αγορά της Ρουμανίας αποτυπώνονται στη δήλωση Βουρλούμη σύμφωνα με την οποία ”στη RomTelecom η απώλεια πελατών (churn) παραμένει υψηλή”. Ο κύκλος εργασιών της τελευταίας διαμορφώθηκε σε 222,1 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο από 222,8 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο στα 28,9 εκατ. ευρώ.

Τα καλά νέα για τη Ρουμανία έρχονται από την Cosmote Romania η οποία κατά τον πρόεδρο του ΟΤΕ ”κερδίζει μερίδιο αγοράς ταχύτερα από το αναμενόμενο, χάρη και στη συνδρομή της εταιρίας Γερμανός”.

Όσο για τις πρωτοβουλίες που εξαγγέλθηκαν τους τελευταίους μήνες, όπως η πώληση της Infote, η απορρόφηση της OTEnet και το γνωστό σχέδιο μετοχικού ελέγχου της Cosmote, η διοίκηση του ΟΤΕ αναμένεται να απαντήσει στα ερωτήματα των αναλυτών στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v