Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Βγενόπουλος: ”Δεν βιαζόμαστε για Τρ. Κύπρου”

”Δεν βιάζεται η MPB για την Τρ. Κύπρου” δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο Thomson Financial News, τονίζοντας ωστόσο ότι όταν το τοπίο των συγχωνεύσεων και εξαγορών ”αναθερμανθεί”, η MPB θα είναι παρούσα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πώς σχολιάζει την παρέμβαση της Κυπριακής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τι αναφέρει για τη μεγάλη αύξηση της MIG.

Α. Βγενόπουλος: ”Δεν βιαζόμαστε για Τρ. Κύπρου”
”Χωρίς βιασύνη” η Marfin Popular Bank προωθεί τη στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, επισήμανε ο επικεφαλής του ελληνοκυπριακού ομίλου κ. Α. Βγενόπουλος, σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Thomson Financial News, στη διάρκεια της οποίας εκτενής ήταν και η αναφορά στους κλάδους όπου θα εστιαστεί η επενδυτική στρατηγική της Marfin Investment Group.

Η MPB δεν έχει εντός του 2007 την πρόθεση να κυνηγήσει άλλες εξαγορές, δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος, σημειώνοντας: ”Για το ορατό μέλλον η MPB δεν θα αναλάβει στρατηγική πρωτοβουλία για περαιτέρω επέκταση, οπότε δεν έχουμε πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων (με την Τρ. Κύπρου)”.



Σχετικά με την έρευνα της κυπριακής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το εάν το 8% που κατέχει η Marfin στην Κύπρου παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε πως η Marfin δεν εξέφρασε ποτέ την πρόθεση να έχει αντιπροσώπους στο συμβούλιο της Κύπρου, ενώ υπενθύμισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς διατήρησε το ίδιο ποσοστό επί 6 μήνες χωρίς καμία παρέμβαση.

Στο ευρύτερο τραπεζικό μέτωπο, ο κ. Βγενόπουλος προβλέπει ότι η συγχώνευση στον κλάδο ”αναπόφευκτα θα συνεχιστεί”.

Αν και ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι η MPB δεν έχει την πρόθεση να αναλάβει πρωτοβουλία μέσα στο 2007, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ”εάν υπάρξει νέος γύρος συγχωνεύσεων, η Marfin θα είναι παρούσα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 5,19 δισ. ευρώ της MIG, ο κ. Βγενόπουλος είπε πως αυτή θα επιτρέψει στον όμιλο να προχωρήσει το πρόγραμμά του στην πολλά υποσχόμενη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης.

Όπως είπε, η δέσμευση της διοίκησης του ομίλου στη συγκεκριμένη συναλλαγή φαίνεται από το ότι τα stock options που έχουν δοθεί είναι ανταλλάξιμα σε πολύ υψηλή τιμή - κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτευχθεί απόδοση της τάξης του 50%.

Ο όμιλος δεν έχει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τους κλάδους στους οποίους θα επενδύσει τα κεφάλαιά του, κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v