Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιρρήσεις ΤΣΜΕΔΕ σε Αττικής για συγχώνευση

Αρνητικό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Eurο2day, το ΤΣΜΕΔΕ στην προοπτική συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Αττικής. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι βασικός μέτοχος της Αττικής με 35% και δεν φαίνεται διατεθιμένο να πωλήσει τη συμμετοχή του.

Αντιρρήσεις ΤΣΜΕΔΕ σε Αττικής για συγχώνευση
Με δυσκολίες φαίνεται ότι ξεκινά η διαπραγμάτευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΤΣΜΕΔΕ για την προώθηση του project που προβλέπει τη συγχώνευση του πρώτου και της Τράπεζας Αττικής.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Eurο2day, το ΤΣΜΕΔΕ δεν φαίνεται να ... ενθουσιάζεται με την ιδέα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη στείλει, όπου δει, επιστολή, με την οποία εξηγεί τους λόγους αυτής της επιφυλακτικής του στάσης. Οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής, καθώς κατέχει το περίπου 35% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε από την Εμπορική το 17%. Ο τρίτος κατά σειρά βασικός μέτοχος είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με 15%.

Η διοίκηση του προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθεμένη να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Αττικής, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν πιεσθεί από το εποπτεύον υπουργείο Οικονομικών δεν θα έχει και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Φαίνεται ότι σε αυτή την ”πίεση” ποντάρει στην παρούσα φάση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο φέρεται διατεθειμένο να ”μαζέψει” μετοχές της Αττικής κι από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v