Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Στη short list για αιγυπτιακή Alwatany (upd)

Τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που θέλουν τη Eurobank να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αιγυπτιακή τράπεζα Alwatany Bank και να μετέχει στο σχετικό short list, επιβεβαιώνουν καλά διασταυρωμένες πληροφορίες από την Ελλάδα, ενώ αντίθετα, το ενδιαφέρον της διαψεύδει η Εθνική.

EFG: Στη short list για αιγυπτιακή Alwatany (upd)
Τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που θέλουν τη Eurobank να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αιγυπτιακή τράπεζα Alwatany Bank και να μετέχει στο σχετικό short list, επιβεβαιώνουν καλά διασταυρωμένες πληροφορίες από την Ελλάδα.

Εξάλλου, νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, αρμόδια πηγή της Εθνικής δήλωσε στο euro2day.gr πως ”καμία πρόταση δεν έχουμε υποβάλλει για την απόκτηση αιγυπτιακής τράπεζας”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al Bayan, το οποίο επικαλείται το site AME Info, πέντε τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank, βρίσκονται στην shortlist της Αιγυπτιακής Κεντρικής Τράπεζας για την εξαγορά της Alwatany Bank of Egypt.

Η Al Watany Bank of Egypt ιδρύθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 1980, με τις δραστηριότητές της να στοχεύουν σε μικρούς και μεσαίους πελάτες.

Στην χρήση του 2006 κατέγραψε καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 282.132.600 αιγυπτιακών λιρών (36,86 εκατ. ευρώ) ενώ τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 94.618.045 αιγυπτιακές λίρες (12,36 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v