Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Άνοδος 42,36% στα κέρδη α’ τριμήνου

Άνοδο της τάξης του 42,36% εμφάνισαν κατά το α’ τρίμηνο του 2007 τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Intralot, τα οποία σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 34,118 εκατ. ευρώ, από 23,965 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών.

Intralot: Άνοδος 42,36% στα κέρδη α’ τριμήνου
Άνοδο της τάξης του 42,36% εμφάνισαν κατά το α’ τρίμηνο του 2007 τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Intralot, τα οποία σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 34,118 εκατ. ευρώ, από 23,965 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 74,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,2% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2006, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 3% και ανήλθαν στα 67,6 εκατ. ευρώ από 65,6 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2006.

Τα συνολικά έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου έφτασαν στα 150,6 εκατ. ευρώ και συνεισφέρουν κατά 83,8% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, σημειώνοντας αύξηση 10%, από 137 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, καθώς διαμορφώθηκε στα 179,816 εκατ. ευρώ, από 179,797 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 40,449 εκατ. ευρώ από 41,311 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας υποχώρηση 2,08%.

Τα κέρδη προ φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στα 30,9 εκατ. ευρώ (92,6% αύξηση σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2006), ενώ τα κέρδη μετά φόρων της μητρικής παρουσίασαν αύξηση 176,69%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 27,202 εκατ. ευρώ από 9,831 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2006.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, είπε: ”Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2007. Η Intralot κατάφερε να διατηρήσει τον τζίρο της στα υψηλά επίπεδα της αντίστοιχης περσινής χρονιάς, αλλά και να αυξήσει σημαντικά τα καθαρά της κέρδη, παρά τη λήξη του συμβολαίου διαχείρισης του Πάμε Στοίχημα στα τέλη του Ιανουαρίου 2007, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τα αυξημένα κόστη που προήλθαν από την έναρξη νέων έργων και των αντίστοιχων διαχειριστικών δαπανών.

Η Intralot αντιπαρήλθε τα παραπάνω γεγονότα χάρη στο εκτεταμένο και πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιο των έργων της, καθώς και στη συνεχόμενη ανάπτυξη των διεθνών λειτουργιών της.

Το 2007 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την εταιρία μας λόγω των νέων, μεγάλων έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα –για παράδειγμα το Στοίχημα στην Ιταλία και στην Ισπανία, η Λοταρία στη Ν. Αφρική και στην Ταϊβάν, χωρίς να ξεχνάμε την εξαγορά που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην προσοδοφόρα αγορά της Αργεντινής.

Οι προοπτικές για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της Intralot έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των αναμενόμενων ιδιωτικοποιήσεων κρατικών λοταριών στις ΗΠΑ, της σχεδιαζόμενης απελευθέρωσης των εθνικών αγορών τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και των επερχόμενων διαγωνισμών σε διάφορες χώρες της Ασίας.

Πιστεύουμε ότι η Intralot είναι σε θέση να αξιοποιήσει τόσο το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και τεχνολογίας που παρέχει, όσο και την οικονομική της ευρωστία ώστε να διεκδικήσει τις ευκαιρίες που της δίνονται για να ισχυροποιήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Intralot από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, στο να εστιάζει στον τομέα της διαχείρισης λοταριών και παιχνιδιών προκαθορισμένου στοιχήματος, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και θα συνεχίσει και στο μέλλον να ανταμείβει τις προσδοκίες των μετόχων της”.

----Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Η Alpha Finance αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης διαμορφώθηκαν ανώτερα των προσδοκιών τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη μείωση της φορολογίας. Παράλληλα, εκτιμά πως οι δραστηριότητες στην Τουρκία αν και ”πιέστηκαν” κυμάνθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Από την πλευρά της, η Proton υπογραμμίζει ότι τα κέρδη από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τη διαχείριση του Πάμε Στοίχημα αντισταθμίζουν τις απώλειές από το παλαιό συμβόλαιο με τον οργανισμό.

H Μarfin-Egnatia χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υψηλότερα των προβλέψεων λόγω της χαμηλότερης φορολογίας.

Η HSBC, σε ξεχωριστή της ανάλυση (29/5), αποδίδει τα υψηλότερα των προβλέψεων, όπως τα χαρακτηρίζει, καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της εταιρίας στη χαμηλότερη φορολογία.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, επισημαίνει τις πτωτικές τάσεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπως και την ενίσχυση των μεγεθών από τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”neutral” και την τιμή-στόχο των 25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v