Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Μέρισμα 1 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.

Την καταβολή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2006 ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.

ΕΤΕ: Μέρισμα 1 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.
Την καταβολή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2006 ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της 31.5.2007. Από την Παρασκευή 1.6.2007 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2006. Ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος χρήσης 2006 ορίστηκε η 11η Ιουνίου 2007.

Η γενική συνέλευση συνεδρίασε με απαρτία της τάξεως του 36,30% περίπου (172.506.915 μετοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται και 653.826 μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου).

Το 96% των παριστάμενων, μεταξύ των οποίων και οι σύλλογοι των εργαζόμενων, ψήφισαν υπέρ της διοικήσεως Αράπογλου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από το 96% των παρισταμένων, το 41% αντιπροσώπευε ψήφους ξένων θεσμικών.

Παράλληλα, ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Τράπεζας από το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα της Τράπεζας για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% του συνολικού αριθμού των μετοχών της, με κατώτατη τιμή αγοράς 5 ευρώ και ανώτατη τιμή αγοράς 60 ευρώ ανά μετοχή για το χρονικό διάστημα από 1/6/2007 έως 24/5/2008.

Επίσης, ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου λόγω των ασκηθέντων δικαιωμάτων προαιρέσεως και τη διάθεση δωρεάν μετοχών στο προσωπικό της Τράπεζας, που θα προέλθουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 1.750.000 ευρώ με έκδοση 350.000 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας κάθε μίας 5 ευρώ με κεφαλαιοποίηση κερδών.

Ακόμη, η γενική συνέλευση ενέκρινε την απόσχιση του αποθηκευτικού κλάδου της Τράπεζας με εισφορά του στην εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, καθώς επίσης και τους όρους της σύμβασης απόσχισης με εισφορά του αποθηκευτικού κλάδου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ και απορρόφησή του από την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, της αντίστοιχης συμβάσεως εκχώρησης της χορηγηθείσας άδειας εκμεταλλεύσεως Γενικής Αποθήκης και όρισε εκπροσώπους της Τράπεζας για την ολοκλήρωση των εν λόγω πράξεων.

Παράλληλα, επικύρωσε την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του και αποβιώσαντος μέλους του και εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου μετά και τον καθορισμό της ιδιότητας των ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του από τη Γενική Συνέλευση και τον καθορισμό της ιδιότητας εκάστου των λοιπών μελών κατά την επακολουθήσασα αμέσως μετά συνεδρίασή του και συγκρότησής του σε σώμα, έχει ως εξής:

Εκτελεστικά Μέλη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. Τάκης (Ευστράτιος-Γεώργιος) Αράπογλου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης.

Μη Εκτελεστικά Μέλη:

κ. Ιωάννης Γιαννίδης

κ. Γεώργιος Λαναράς

κ. Αχιλλέας Μυλωνόπουλος

κ. Ιωάννης Παναγόπουλος

κ. Στέφανος Παντζόπουλος

Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη:

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητος

κ. Στέφανος Βαβαλίδης

κ. Δημήτριος Δασκαλόπουλος

κ. Νικόλαος Ευθυμίου

κ. Γεώργιος Μέργος

κ. Κωνσταντίνος Πυλαρινός

κ. Πλούταρχος Σακελλάρης

κ. Δρακούλης Φουντουκάκος

Εξέλεξε για τον έλεγχο των ετήσιων, εξαμηνιαίων, καθώς και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας και του Ομίλου της για τη χρήση 2007, ελεγκτές της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Deloitte Χατζηπαύλου, Σοφιανός και Καμπάνης Α.Ε. και καθόρισε την αμοιβή τους.

Επισημαίνεται ότι το θέμα περί έγκρισης προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών της Τράπεζας στα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα διευθυντικά στελέχη και στο προσωπικό της Τράπεζας αναβλήθηκε λόγω μη συγκέντρωσης της απαιτούμενης από το νόμο και το καταστατικό απαρτίας, και θα πραγματοποιηθεί σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση που ορίστηκε για την 12/6/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 στο Μέγαρο Μελά (Αιόλου 93).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v