Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: ”Βλέπει” επιστροφή στα κέρδη το 2007

Για το 2007 ο Όμιλος της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένει σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. Επίσης, σύμφωνα με την έως τώρα πορεία, προβλέπεται το 2007 ο Όμιλος να επιστρέψει στην κερδοφορία.

ΕΕΓΑ: ”Βλέπει” επιστροφή στα κέρδη το 2007
Επιστροφή στη κερδοφορία, προβλέπει για τη χρήση του 2007, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην ετήσια ενημέρωση θεσμικών επενδυτών και αναλυτών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Δούκας Παλαιολόγος, οι Γεν. Διευθυντές κ.κ. Σπ. Λευθεριώτης και Τ. Παγώνης και ο Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής κος Ι. Βασιλάτος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2006.

Tα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα στον Κλάδο Ζωής ανήλθαν σε 344 εκ. ευρώ, σημειώνοντας 41% αύξηση σε σχέση με το 2005, ρυθμός αύξησης υπερδιπλάσιος αυτού της αγοράς (17,5%).

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα στους Γενικούς Κλάδους ανήλθαν σε 381 εκ. ευρώ, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το 2005.

Τα ενοποιημένα μετά από φόρους αποτελέσματα για το 2006 διαμορφώθηκαν σε ζημία 2,34 εκ. ευρώ, αποκλίνοντας από τον στόχο εξαιτίας

* της χρονικής υστέρησης στην απόδοση της νέας εμπορικής πολιτικής στον Κλάδο Αυτοκινήτων,

* των μη επαναλαμβανόμενων εξόδων που αφορούν στην ενίσχυση των αποθεμάτων εκκρεμών ζημιών του κλάδου αυτοκινήτων κατά Euro 18,1 εκ. καθώς και 9,3 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού,

* της απόδοσης μέρους του χαρτοφυλακίου επενδύσεων χαμηλότερα από τον συνολικό στόχο του 4,5%.

Χωρίς την επίπτωση των μη επαναλαμβανόμενων προαναφερθέντων επιβαρύνσεων τα αποτελέσματα της χρήσεως μετά από φόρους θα ήταν 25,1 εκ. ευρώ σε σχέση με 20,9 εκ. ευρώ αντιστοίχως υπολογιζόμενα για τη χρήση 2005.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κο Παλαιολόγο, θετικές διαγράφονται οι προοπτικές για τον Όμιλο με βάση τις πρoσδοκίες για ανάπτυξη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς και την εξαιρετική θέση που κατέχει, και συνεχώς ενισχύει, η Εθνική Ασφαλιστική.

Για το 2007 ο Όμιλος αναμένει σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, με έμφαση στο bancassurance στον Κλάδο Ζωής και την αντιστροφή της τάσης στον Κλάδο Αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την έως τώρα πορεία, προβλέπεται το 2007 ο Όμιλος να επιστρέψει στην κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v