CRECOS: Δίκτυο Ελλήνων μεσιτών με στόχο τους ομογενείς

Δημιουργείται δίκτυο μεσιτών και άλλων επαγγελματιών για τη διαχείριση των ακινήτων που έχουν στην Ελλάδα οι ομογενείς των ΗΠΑ ή άλλων χωρών. Η στενή συνεργασία με την αμερικανική NRA στην οποία προεδρεύει ο ομογενής Χρήστος Πολυχρονόπουλος

CRECOS: Δίκτυο Ελλήνων μεσιτών με στόχο τους ομογενείς

Με τις περιουσιακές συναλλαγές να έχουν μειωθεί κατά 85% την τελευταία δεκαετία, είναι φυσικό να αναζητούνται άλλες πηγές εσόδων από όσους μεσίτες θέλουν να παραμείνουν στην αγορά.

Μια τέτοια πηγή θεωρείται η διαχείριση των ακινήτων που κατέχουν στην Ελλάδα ομογενείς από ΗΠΑ ή άλλες χώρες του κόσμου καθώς και η παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών σε ιδρύματα / κληροδοτήματα ή τράπεζες.

Ετσι δημιουργήθηκε, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ το CRECOS, ένα δίκτυο διαχείρισης διάσπαρτων ακινήτων στο οποίο συμμετέχουν μεσίτες, μηχανικοί, νομικοί και άλλες ειδικότητες, με κύριο στόχο την αγορά των ΗΠΑ όπου κατοικεί και η πολυπληθέστερη ομάδα ομογενών.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία, όπως υποστήριξε χθες ο Νίκος Μανομενίδης, επικεφαλής της Flexice PC που έχει αναλάβει τη λειτουργία του CRECOS, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει σε καλύτερη συγκυρία. Σήμερα πρόεδρος της μεγαλύτερης επαγγελματικής οργάνωσης μεσιτών των ΗΠΑ (και διεθνώς καθώς διαθέτει περισσότερα από 1,1 εκατ. μέλη), της National Association of Realtors (NAR), είναι ο ομογενής Χρήστος Πολυχρονόπουλος. Ο κ. Πολυχρονόπουλος βρέθηκε χθες στην Αθήνα κατά την παρουσίαση του CRECOS μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της διοίκησης της NAR.

Τον τελευταίο χρόνο το CRECOS έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις και επαφές σε 22 αμερικανικές πολιτείες και έχει έλθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό μεσιτών που είναι μέλη της NAR. Επιπλέον, περίπου 1.000 ομογενείς κτηματομεσίτες έχουν συμβάλλει στην επικοινωνία του ελληνικού συνεργατικού δικτύου με την αμερικανική αγορά.

Σε κάθε πολιτεία υπάρχει, μάλιστα, και ομογενής συνεργάτης του CRECOS ώστε να έρχεται σε επαφή με ομογενείς που αναζητούν τρόπους διαχείρισης της περιουσίας τους στην Ελλάδα.

Όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε θέματα που αφορούν την διαχείριση ακινήτων (Μεσίτες, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, Εκτιμητές κλπ) μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν, ενώ αναλαμβάνουν εργασίες με βάση την εξειδίκευση.

Οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο CRECOS αναλαμβάνουν αιτήματα “μόνο όταν μπορούν να τα εκπληρώσουν με πλήρη επαγγελματισμό.

Σκοπός του CRECOS είναι ο κάθε ξεχωριστός ιδιοκτήτης να απολαμβάνει παρόμοιες υπηρεσίες για όλα τα διάσπαρτα ακίνητά του, ανεξάρτητα από τον αριθμό των επαγγελματιών που θα συνεργάζονται κάθε φορά. Για το λόγο αυτό επιλέγονται από την διεθνή κοινότητα τα αντίστοιχα πρότυπα ολοκληρωμένων υπηρεσιών που θα πρέπει να ακολουθούνται για κάθε επιμέρους εργασία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v