Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβοι για ψαλίδι στις αποδοχές των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε το σωματείο της ΔΕΗ Σπάρτακος για το μισθολογικό. Φοβούνται περαιτέρω μείωση από χαμηλότερο πλαφόν στους μισθούς Γενικών Γραμματέων Υπουργείων.

Φόβοι για ψαλίδι στις αποδοχές των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Σε παρέμβαση προς τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο προχώρησε το σωματείο της ΔEΗ Σπάρτακος αναφορικά με το θέμα της μείωσης του ανώτατου μισθού Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Η προοπτική ο μισθός αυτός να μειωθεί από 4.750 ευρώ το μήνα σε κάτω από 3.500 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, παρασύρει και τις αποδοχές των εργαζομένων της ΔEΗ, οι οποίοι είτε λόγω θέσης (διευθυντικά στελέχη ή γενικοί διευθυντές), είτε λόγω φύσης εργασίας (βάρδιες με νυκτερινά, αργίες κ.λπ.) συγκεντρώνουν υψηλές αμοιβές.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του το σωματείο, με το πλαφόν στα 4.750 ευρώ μικτά, οι εργαζόμενοι της ΔEΗ παίρνουν καθαρά 2.620 ευρώ επειδή στο ποσό αυτό γίνονται πολλές κρατήσεις (ασφαλιστικά ταμεία, Αλληλεγγύη, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, ΦΜΥ). Αντίθετα για τους Γενικούς Γραμματείς το καθαρό ποσό διαμορφώνεται στα 3.600 ευρώ.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται στην επιστολή του σωματείου, με την επιβολή του Νόμου 4024/2011 (από 1η.11.2011) έγιναν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που ξεπέρασαν μεσοσταθμικά το 35% των μισθών του 2009, μειώνοντας τη συνολική μισθοδοσία κατά 820 εκατομμύρια ευρώ.

Και η επιστολή Σπάρτακου καταλήγει: «Η δήλωση - πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση του μισθού των Γενικών Γραμματέων θα συμπαρασύρει αυτόματα και τους μισθούς των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ με καταστροφικά αποτελέσματα για τις εταιρίες του ομίλου και τους εργαζόμενους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρώτη κυβερνητική επιλογή ΔΕΝ θα έχει ως στόχο την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων θέτοντας εαυτόν σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v