Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ενδιαφέρον για παραθεριστικά συγκροτήματα

Στον τομέα των παραθεριστικών συγκροτημάτων, τομέας από όπου και θα προέλθει μεγάλη ζήτηση, στρέφει το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της η Lamda Development. Στοχεύει επίσης στην περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της στη Ρουμανία, την Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και στη δραστηριοποίησή της σε νέες αγορές όπως η Ρωσία, η Ουκρανία η Τουρκία και η Πολωνία. Μέρισμα 0,23 ευρώ και αγορά ιδίων μετοχών έως 10%.

Lamda:  Ενδιαφέρον για παραθεριστικά συγκροτήματα
Στον τομέα των παραθεριστικών συγκροτημάτων, τομέας από όπου και θα προέλθει μεγάλη ζήτηση, στρέφει το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της η Lamda Development.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, η εταιρεία στοχεύει επίσης στην περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της στη Ρουμανία, την Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και στη δραστηριοποίησή της σε νέες αγορές όπως η Ρωσία, η Ουκρανία η Τουρκία και η Πολωνία.

Μέχρι τις αρχές του 2007 οι υπό ανάπτυξη επενδύσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 90 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν κτήρια γραφείων και χώρων αποθήκευσης στο Βουκουρέστι, εμπορικοί χώροι και συγκρότημα κατοικιών στη Σόφια καθώς και οικιστικό συγκρότημα στη Σερβία.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΝΑ Ευρώπη η εταιρεία εξετάζει τις προοπτικές μιας σειράς αναπτύξεων 400 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2008, ενώ μέχρι το α’ τρίμηνο του 2007 η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει 150 εκατ. ευρώ νέων επενδύσεων.

Τέλος, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης, η παρούσα οικονομική θέση της εταιρείας της επιτρέπει να προβεί σε σύνολο επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ με μέση απόδοση της τάξεως του 30%.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε δυο νέα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, τους κ.κ. Γιώργο Γεράρδο (Πλαίσιο) και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο (από την γνωστή εφοπλιστική οικογένεια).

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,23 ευρώ ανά μετοχή για το 2006.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Τρίτη 29 Μαΐου 2007.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου 2007, ημέρα αποκοπής, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος. Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους ορίσθηκε η Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007.

Τέλος, αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών έως 10% (4.380.967 μετοχές), με κατώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 2 ευρώ και ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 18 ευρώ ευρώ ανά μετοχή.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Lamda Development, πενταετούς θητείας, μετά την εκλογή του και τον καθορισμό των ανεξάρτητων μελών του από την ετήσια γ.σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια μέρα ως ακολούθως:

* Απόστολος Ταμβακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

* Ευάγγελος Χρόνης, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος.

* Γεώργιος Παπαγεωργίου, εκτελεστικό μέλος.

* Φώτιος Αντωνάτος, μη εκτελεστικό μέλος.

* Emmanuel Leonard Bussetil, μη εκτελεστικό μέλος.

* Πέτρος Καλαντζής, μη εκτελεστικό μέλος.

* Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

* Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

* Γεώργιος Γεράρδος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

* Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.



Ε.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v