Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία των 2 μεγαλομετόχων της Τρ. Κύπρου

Σε συμφωνία προσωρινής απόσυρσης της πρότασης της Marfin Popular Bank για συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου κατέληξαν οι δύο βασικοί μεγαλομέτοχοι της τελευταίας, ο επικεφαλής της MPB, κ. A. Βγενόπουλος, και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, Χρυσόστομος.

Συμφωνία των 2 μεγαλομετόχων της Τρ. Κύπρου
Σε συμφωνία προσωρινής απόσυρσης της πρότασης της Marfin Popular Bank για συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου κατέληξαν οι δύο βασικοί μεγαλομέτοχοι της τελευταίας, ο επικεφαλής της MPB, κ. A. Βγενόπουλος, και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, Χρυσόστομος, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών.

Η συνέντευξη Τύπου ακολούθησε την πολύωρη συνάντηση που είχαν από το πρωί ο κ. Βγενόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αν και τόνισε ότι η παρούσα αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ιδρυμάτων δεν βοηθά τώρα την έναρξη του διαλόγου, υποστήριξε ότι κατά την άποψή του ”μια πιθανή έναρξη διαλόγου θα μπορούσε να επανεξεταστεί στο μέλλον και κάτω από διαφορετικές συνθήκες”.

Ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου έχει ως εξής:

” Εκάλεσα σήμερα τον κ. Βγενόπουλο, ως εκπρόσωπο της MARFIN POPULAR BANK, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Τράπεζα Κύπρου, και του συνέστησα να αποσύρει το ψήφισμα που εισηγήθηκε στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας για έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο τραπεζών, με αντικείμενο μια ενδεχόμενη στρατηγική συνεργασία.

Παρότι η Εκκλησία είναι πάντα υπέρ του διαλόγου με επιχειρήματα σε όλα τα θέματα –εθνικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά– θεωρούμε ότι αυτή την περίοδο η ένταση που υπάρχει μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών δεν ευνοεί την έναρξη του σχετικού διαλόγου.

Κατά την άποψή μας, μια πιθανή έναρξη διαλόγου θα μπορούσε να επανεξεταστεί στο μέλλον και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ο κ. Βγενόπουλος μου εδήλωσε ότι, παρότι διατηρεί τις δικές του θέσεις, θα σεβαστεί πλήρως τις απόψεις και τις υποδείξεις της Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τον ηγετικό της ρόλο στην κυπριακή κοινωνία”.

Από την πλευρά του, ο κ. Α. Βγενόπουλος στην κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε: ”Κάναμε μια ενδελεχή συζήτηση με τον Μακαριώτατο και οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου συμφωνήσαμε σε όσα σας ανακοίνωσε. Θέλω να τον ευχαριστήσω διότι υπάρχει άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v